Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Travel alert issued for U.S. citizens in Europe

Μετάφραση από Αγγλικά σε Ελληνικά

(CNN) - Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσε γενική προειδοποίηση ταξιδίου για τους Αμερικανούς στην Ευρώπη την Κυριακή, εν μέσω ανησυχιών ότι η Αλ Κάιντα ή το σχετικό σχέδιο ομάδες επιθέσεις παρόμοιες με τη σφαγή 2008 στην ινδική πόλη της Βομβάη.
"Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να λαμβάνει όλα τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να γνωρίζει το περιβάλλον τους και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για την προστασία τους όταν ταξιδεύουν," η ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. "Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους ευρωπαίους συμμάχους μας για την απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα."
Η συμβουλευτική δεν έχει σκοπό να πει Αμερικανούς να αποφύγουν ταξίδια αλλά και να "προφυλάξεις κοινής λογικής" σε περίπτωση προβλήματος, ο υφυπουργός Εξωτερικών των Patrick Kennedy δήλωσε σε δημοσιογράφους την Κυριακή.
"Αν δουν αφύλακτο συσκευασίες ή ακούσει δυνατούς θορύβους ή να δείτε κάτι αρχίζει να συμβαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα μακριά από αυτούς», είπε. Η προειδοποίηση που τους ζητεί να είναι προσεκτικοί σε δημόσιους χώρους, όπως τα τουριστικά αξιοθέατα και τα αεροδρόμια ή οδηγώντας μέσα μαζικής μεταφοράς, και οι Αμερικανοί πρέπει να γνωρίζουν τον τρόπο επικοινωνίας με την Πρεσβεία των ΗΠΑ και να δηλώσετε τα σχέδια ταξιδιού τους εκεί, είπε.
Επιπλέον, χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα που εδρεύουν στη Γερμανία είχαν τεθεί υπό απαγόρευση της κυκλοφορίας την Παρασκευή το βράδυ και δόθηκε εντολή να μην φορούν τις στολές τους από τη βάση, σύμφωνα με μια σειρά που λαμβάνονται από το CNN.Video: Οι ΗΠΑ προειδοποίηση: Μείνετε συναγερμού στην ΕυρώπηΒίντεο: Πιθανή απειλή της τρομοκρατίαςVideo: Fuentes: Ταξίδια συμβουλευτικών «παράλογα»Σχετικά θέματα

    
* U. S. Τμήμα του κράτους
    
* Τρομοκρατία
Kennedy είπε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκδώσει καταχωρίσεις με σκοπό ταξιδεύουν για την Ευρώπη για «μια σειρά από λόγους» κατά το παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης έκρηξη ενός ηφαιστείου στην Ισλανδία που snarled αεροπορικά ταξίδια σε όλη την ήπειρο. Αλλά είπε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί την τελευταία φορά που μία ήπειρο σε επίπεδο συναγερμού ταξίδια εκδόθηκε για λόγους ασφαλείας.
Νέα προέκυψε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μυστικών έψαχναν σε πληροφορίες σχετικά με μια πιθανή "Mumbai-style" επίθεση σε πόλεις σε όλη την Ευρώπη, καθώς και μια βρετανική πηγή ασφαλείας δήλωσε το Σάββατο ότι οι συλλεγόμενες πληροφορίες σχετικές με το εν λόγω οικόπεδο είχε εξεταστεί πολύ σοβαρά και στις δύο πλευρές του του Ατλαντικού.
Βομβάη, οικονομικό κέντρο της Ινδίας, ήταν η περιοχή ένα τριήμερο τρομοκρατική επίθεση τον Νοέμβριο του 2008 που άφησε πάνω από 160 νεκρούς. Δέκα άνδρες που ξεκίνησε η προσεκτικά σχεδιασμένη επίθεση, με στόχο τα δύο μεγάλα ξενοδοχεία, το ιστορικό σταθμό Victoria Terminus σταθμό και ένα εβραϊκό πολιτιστικό κέντρο.
Kennedy δεν θα σχολιάσω ειδικές επιχειρησιακές πληροφορίες πυροδοτώντας την έκθεση, αλλά είπε ότι ακολούθησε μια «σωρευτική» διαδικασία.
«Έχουμε την παρακολούθηση αυτή προσεκτικά για τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες», είπε.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε το Σάββατο ότι η καταχώρηση υπαγορεύθηκε από τον όγκο των πληροφοριών σχετικά με πιθανές απειλές της τρομοκρατίας, και όχι η νέα νοημοσύνη.
Στο Λευκό Οίκο, ο εκπρόσωπος Νίκολας Shapiro, δήλωσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα "έχει ακολουθήσει τις πληροφορίες σχετικά με απειλές σε καθημερινή βάση."
«Από την ημέρα που έλαβε γνώση αυτής της τελευταίας οικόπεδο, ο πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαταράξει αυτό το οικόπεδο και να προστατεύσει τον αμερικανικό λαό", είπε ο Shapiro. ειδοποίησης της Κυριακής "ανταποκρίνεται στην κατεύθυνση του προέδρου ότι θα μη φεισθεί προσπαθειών", είπε.
Ένας ανώτερος αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ο Ομπάμα συναντήθηκε με μέλη της εθνικής ομάδας της ασφάλειας του την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο το πρωί και έλαβε άλλη ενημέρωση το πρωί της Κυριακής. Ο αξιωματούχος δήλωσε ευρωπαίους συμμάχους είναι "όλα σε συγχρονισμό" με τις Ηνωμένες Πολιτείες ", τόσο όσον αφορά την εκτίμησή μας για την απειλή καθώς και την κοινή μας πεποίθηση ότι οι κυβερνήσεις έχουν υποχρέωση να τηρούν τους πολίτες τους ενημερώνονται για τρομοκρατικές απειλές».
Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, δήλωσε την Κυριακή ότι δεν αυξάνουν τα ήδη υψηλά επίπεδα συναγερμού τους ως αποτέλεσμα των πρόσφατων εκθέσεων. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την Κυριακή ότι η συμβουλευτική των ΗΠΑ ήταν «σύμφωνα με τις γενικές συστάσεις που έχουμε προς το γαλλικό πληθυσμό."
«Οι ενδείξεις που προβλέπονται από τις αμερικανικές αρχές, ιδίως όσον αφορά την τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη είναι, βεβαίως αναλύθηκαν, διασταυρώνονται και, ενδεχομένως, περιλαμβάνονται στα εθνικά μας αξιολόγηση της απειλής, η οποία εξακολουθεί να στηρίζεται σε μια σειρά από στοιχεία," ανέφερε το υπουργείο . "Η τρομοκρατική απειλή παραμένει υψηλός στη Γαλλία, το επίπεδο συναγερμού παραμένει αμετάβλητο στο κόκκινο επίπεδο."
Εξωτερικών της Βρετανίας και Κοινοπολιτείας άλλαξε συμβουλευτικό ταξίδια του για τους Βρετανούς πολίτες στη Γαλλία και τη Γερμανία από μια "σημαντική" απειλή της τρομοκρατίας σε ένα "υψηλό" απειλή, αλλά η FCO είπε ότι δεν σχολιάζει σε θέματα συλλογής πληροφοριών και, συνεπώς, δεν μπορούν να καθορίσουν κατά πόσον η αλλαγή σχετικά με την καταχώριση ταξίδια στις ΗΠΑ.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας είπε σε μια δήλωση ότι η προειδοποίηση για τους Αμερικανούς έρχεται υπό το φως των πρόσφατων απειλών και ότι το Βερολίνο είχε ενημερωθεί από τις ΗΠΑ της απόφασης για έκδοση της ειδοποίησης. Η Γερμανία θα αναλύσει και να αξιολογήσει τα στοιχεία της έρευνας έρχονται, αλλά δεν θα αλλάζει το τρέχον επίπεδο απειλής της αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Επίσης, εκπρόσωπος Εσωτερικών της Ισπανίας υπουργείου δήλωσε στο CNN ότι η χώρα θα παραμείνει στο επίπεδο 2 προειδοποίησης, το οποίο δείχνει ένα "υψηλό, πιθανό κίνδυνο" μιας τρομοκρατικής επίθεσης. Η Ισπανία έχει παραμείνει σε αυτό το στάδιο από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Ξεχωριστά, η ιταλική αστυνομία είπε CNN την Κυριακή ότι συνέλαβε έναν Αλγερινό υπήκοο υπάρχει υπόνοια ότι είναι μέλος της Αλ Κάιντα. Δεν απαιτούνται περαιτέρω πληροφορίες για τη σύλληψή του στη διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: