Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Για ποιά έπαθλα, ως πολιτικός άνδρας πάλεψες και παλεύεις από τον θώκο της εξουσίας;‏

"Για ποιά έπαθλα αγωνίζεσαι Σόλων;
ΣΟΛΩΝ
Στην ΟΛΥΜΠΙΑ για ένα στεφάνι αγριελιάς !
Στα ΙΣΘΜΙΑ για ένα στεφάνι πεύκον !
Στα ΝΕΜΕΑ για ένα στεφάνι σέλινον !
Στα ΠΥΘΙΑ για τους καρπούς των ιερών δένδρων του Θεού !
... και Στα ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ για το λάδι της ιερής ελιάς!!!"


(Λουκιανός : "ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ" 9 - 14 ).
===================================

Θαυμάζω, φίλοι μου, την παραπάνω απάντηση του Σόλωνα και αναρωτιέμαι, άραγε πόσοι από τους χθεσινούς, τους σημερινούς και τους αυριανούς αξιωματούχους που κυβέρνησαν, κυβερνούν και σκέπτονται να κυβερνήσουν αυτή την χώρα θα απαντούσαν ανάλογα στο ερώτημα:
"Για ποιά πράγματα αγωνίστηκες ; Για ποιά έπαθλα, ως πολιτικός άνδρας πάλεψες και παλεύεις από τον θώκο της εξουσίας; Για ποιά πράγματα νομοθέτησες; "

Πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας, περιμένει ο λαός να απαντήσετε σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά ... πριν τον κάνετε σταθείτε απέναντι στον Υπουργό των Στρατιωτικών Θεμιστοκλή Σοφουλη (1929), ο οποίος παραιτήθηκε μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν ο εξ αγχιστείας συγγενής του τότε Υπουργού, Ταγματάρχης Κονταργύρης, υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην Πρεσβεία μας στο Παρίσι. 
Να σταθείτε απέναντι στον Γεώργιο Καφαντάρη, ο οποίος όταν πέθανε δεν διέθετε ούτε μιά δραχμή περιουσία και η γυναίκα του πέθανε σε ένα παγκάκι στον σταθμό της Ζυρίχης στο οποίο κατέφυγε για να περάσει τη νύχτα της. Αν και σύζυγος πρώην Πρωθυπουργού δεν είχε αυτήν την οικονομική ευχέρεια για να διανυκτερεύσει στο απέναντι από τον σταθμό ξενοδοχείο.
Nα σταθείτε απέναντι στον Στρατηγό και μετέπειτα Πρωθυπουργό Πλαστήρα τον θρυλικό "Μαύρο Καβαλάρη" του οποίου ήταν γνωστή κι εντυπωσιακή η πενία του. Χαρακτηριστικό γεγονός ήταν αυτό που συνέβη το 1952, όταν δέχθηκε από επώνυμο οπαδό του και θιασώτη της πολιτικής του ένα φθηνό χαλί για να το στρώσει στο ξέστρωτο υπνοδωμάτιό του. Ο ευαίσθητος πολιτικός, ο ανιδιοτελής αυτός Πρωθυπουργός, άρπαξε το φτηνό χαλί από τα χέρια του κομματικού του φίλου και το πέταξε με νεύρα πέρα, αφήνοντας εμβρόντητο τον φίλο του. Φανταστείτε τώρα πως θα αντιδρούσε αν του πήγαιναν καμιά βαλίτσα από την SIEMENS. Θα τον έστεινε στον τοίχο και θα του έριχνε με την κουμπούρα του. Ποτέ δεν θα καταδέχουνταν να λερώσει τα χέρια του εκείνος ο ανιδιοτελής πολιτικός και λεβέντης θεσσαλός!!!
Τέλος, να σταθείτε απέναντι στον αείμνηστο Παναγιώτη Κανελλόπουλο, που όσο ζούσε διέθετε μόνο ένα τριαράκι διαμέρισμα όπως τόσοι και τόσοι άνθρωποι διαθέτουν στην ζωή τους.

Πολιτικάντηδες της συμφοράς και Λιμοκοντόροι της πεντάρας, σταθείτε απέναντι σ' αυτούς τους ανιδιοτελείς Πατριώτες Πολιτικούς, κάντε την σύγκριση μεταξύ σας και ΜΗ δώσετε την απάντηση που σας έθεσα παραπάνω, αλλά να κρεμάσετε μια πέτρα στο λαιμό σας και να πάτε να πνιγείτε...
Ειδάλως θα έχετε την ΤΙΜΩΡΙΑ που σας αρμόζει από τον, υπό΄ξένη κατοχή και προδομένο από εσάς, Ελληνικό Λαό.

1 σχόλιο:

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Περιμένουμε άραγε όλοι μας σήμερα ευαισθησίες απ΄τα σημερινά παχύδερμα της πολιτικής ; Εγώ πάντως όχι . Θα ήθελα όμως να τους δώ να σέρνονται ρακένδυτοι και πένητες στους δρόμους ... ειδικά με τις σημερινές άθλιες καιρικές συνθήκες ...

Δυστυχώς όμως έχει αλλοιωθεί τόσο ακόμη και αυτός ο θεσμός της δικαιοσύνης , ωστε κάτι τέτοιες επιθυμίες μας αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός .