Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Αγνοείται το αρχικό στικάκι – Νέα τροπή στην υπόθεση!

Αντίγραφο του αντίγραφου που παρέδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στον Ι. Διώτη είναι τελικά το «στικάκι» με τη λίστα Λαγκάρντ που έχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Αγνοείται το αρχικό στικάκι – Νέα τροπή στην υπόθεση!
Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με καθημερινές ανατροπές που αλλάζουν τα δεδομένα.
Λίγες ημέρες πριν πραγματοποιηθεί η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η υπόθεση με το περίφημο στικάκι λαμβάνει νέα τροπή καθώς το αρχικό USB για ακόμη μια φορά… αγνοείται!
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου βγαίνει προς το παρόν από το «κάδρο» και σε αυτό μπαίνει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης.
Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα από την πλευρά των οικονομικών εισαγγελέων, το USB που έχουν στα χέρια τους δεν είναι αυτό που παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη λίγο πριν την αποχώρησή του από το υπουργείο.

Πρόκειται σύμφωνα με δικαστικές πηγές για αντίγραφο του αντίγραφου που παρέδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη και δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλίου του 2011, δηλαδή αφού ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το παρέδωσε στον Ιωάννη Διώτη.
Αυτό συνεπάγεται πως το νέο «στικάκι» αντιγράφηκε από κάποιον άλλο και μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών, επί υπουργίας Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος παρέλαβε το αρχείο από τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.
Ήδη οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κκ Διώτης και Καπελέρης θα πρέπει να λογοδοτήσουν ως ύποπτοι για υπεξαγωγή εγγράφου και παράβαση καθήκοντος, ενώ οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν να προσθέσουν και το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Οι κ.κ. Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης κλήθηκαν χθες να δώσουν εξηγήσεις και έλαβαν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσουν την πόρτα των οικονομικών εισαγγελέων και δύο ακόμη υπάλληλοι του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου οι οποίοι είναι ειδικοί σε θέματα πληροφορικής και δεν αποκλείεται να ασχολήθηκαν με την επεξεργασία και την αντιγραφή της λίστας Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: