Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ. Ιδιαιτέρως επιτυχημένη η σύσκεψη με θέμα τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες,



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΡΗ                 

Αργοστόλι,   16-01-2013
                                                                                                Αρ. Δελτίου 4

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



            Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς εν όψη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) που θα διεξαχθεί στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 στο οποίο θα μετέχει σαν τακτικό μέλος ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κος Σπύρου Σπύρος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής.

 Στη σύσκεψη που τελούσε υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κου Σ. Κουρή συμμετείχαν ο Λιμενάρχης Γ. Καλιτσουνάκης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κεφαλονιάς Σ. Σαββαόγλου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ε. Κεκκάτος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, ταξιδιωτικοί πράκτορες και πράκτορες ναυτιλιακών εταιρειών και τα τοπικά ΜΜΕ. Συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούσαν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του Νομού Κεφαλονιάς και τέθηκαν οι βάσεις για την αυριανή σύσκεψη. Συγκεκριμένα τα συμπεράσματα της σύσκεψης ήταν τα εξής:
1.      Οι αποφάσεις για την έγκριση των δρομολογίων να γίνονται από τα συλλογικά όργανα των τοπικών φορέων (Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια)
2.      Άμεση τήρηση της νομοθεσίας χωρίς παρεκκλίσεις.
3.      Ολοχρονικά δρομολόγια για τα πλοία προς τα νησιά μας και όχι ευκαιριακές, εποχιακές γραμμές.
4.      Αξιόπιστα και σε σταθερές ώρες δρομολόγια χωρίς καμία περικοπή τους.
5.      Τουλάχιστον τρία (3) δρομολόγια κατά την χειμερινή περίοδο από τη γραμμή Πόρος – Κυλλήνη με ένα από αυτά να είναι βραδινό για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
6.      Διερεύνηση επέκτασης του δρομολογίου Πάτρα- Σάμη-Ιθάκη και στο Βαθύ της Ιθάκης αλλά και αναβάθμιση της γραμμής με άλλο πλοίο.
7.      Λόγω της οικονομικής κρίσης, μείωση των εισιτηρίων σε όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές.
8.      Εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου.
9.      Επέμβαση του Υπουργείου για την στήριξη δρομολογίων ή γραμμών στα νησιά μας που αποδεδειγμένα είναι προβληματικές.

 Κοινή πεποίθηση όλων ήταν να εξασφαλιστούν ασφαλείς και τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.


                                                                     

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: