Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Μάρκος Κοτσιλίνης. Αήθης και απαράδεκτη η επίθεση στο kefaloniapress.




                                    



Απαράδεκτο   κρίνεται το πρόσφατο δελτίο τύπου του Δήμου, όπου επιτίθεται  στο kefaloniapress και την ιδιοκτήτριά του κ. Χιόνη.
 Ο τύπος κάθε μορφής, επιτελεί  σημαντική αποστολή ενημέρωσης και κριτικής, ιδίως για την δημόσια ζωή και αποτελεί  βασικό στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών. Βεβαίως και αυτός κρίνεται , αλλά αυτό είναι  έργο της κοινωνίας.

Έχουμε εκφράσει κατ επανάληψη την αντίθεσή μας στις αήθεις, προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές συμπεριφορές  της δημοτικής αρχής  απέναντι  στα τοπικά ΜΜΕ.
Η σημερινή επίθεση στην κ. Χιόνη  που «τόλμησε» να δημοσιεύσει ένα πραγματικό γεγονός-την μη έγκριση των όρων δανείου που είχε αποφασίσει ο Δήμος από πέρυσι, ή, που αντιμετωπίζει με ιδιότυπο χιούμορ ορισμένες καταστάσεις- δείχνει  αδυναμία, έλλειψη ψυχραιμίας, αλαζονική συμπεριφορά  και προσπάθεια τρομοκράτησης όσων επιδιώκουν την δημόσια κριτική και ενημέρωση.
Όταν μάλιστα στην επίθεση αυτή  χρησιμοποιούνται όροι ιατρικής, αφήνονται υπονοούμενα σεξιστικού τύπου και ανασύρεται λεξιλόγιο πεζοδρομίου,  αντιλαμβάνεται ο  Κεφαλλονίτης τι είδους πολιτισμό  εκπέμπει η δημοτική αρχή.
Οι συμπεριφορές αυτές δεν μας εκφράζουν,  τις καταδικάζουμε και καλούμε την Δημοτική αρχή να σκύψει στα πολύ σοβαρά προβλήματα του δήμου, αντί να πυροβολεί ό,τι κινείται .


Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: