Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Παρουσίαση του Κεφαλονίτικου Δωδεκαήμερου στην βιβλιοθήκη Ληξουρίου «Δαμοδός» στις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2016





Πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή σχολικών τάξεων  και των δυο δημοτικών Σχολείων του Ληξουρίου  στη Βιβλιοθήκη « Δαμοδός»  Ληξουρίου τα έθιμα του κεφαλονίτικου  Δωδεκαημέρου από τον Γεράσιμο Σωτ. Γαλανό.  Στην προσπάθεια αυτή αρωγός στάθηκε ο Δημοτικός  Σύμβουλος, αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ  και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  της Πρωτοβάθμιας  Κεφαλληνίας  Γεώργιος Κατσιβέλης, όπου μερίμνησε για κάθε αναγκαίο και χρήσιμο υλικό για να πραγματοποιηθεί η κατά το δυνατόν  αναπαράσταση των ξεχασμένων εθίμων.

Επίσης συνέδραμαν με τον δικό τους τρόπο τα άτομα που υπηρετούν στη βιβλιοθήκη:  Κυριακούλα  Κατσιβέλη, Γεράσιμος Βανδώρος και Μιχάλης Γάκης  (πρόεδρος του ΟΚΑΠ)  για το καλύτερα αποτελέσματα και τους ανήκουν πολλές ευχαριστίες.  Ευχαριστίες ανήκουν και στους εκπαιδευτικούς που συνόδευσαν τους μαθητές των δύο Δημοτικών Σχολείων του Ληξουρίου, δίνοντας την ευκαιρία  να γνωρίσουν οι μαθητές  τους παλιούς εθιμικούς τρόπους  της Κεφαλονιάς μας.
Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα  αποσκοπούσε  την επαφή με τη λαογραφία των εορταστικών ημερών του Δωδεκαημέρου σε χώρο, αυτόν της Βιβλιοθήκης «Δαμοδός»,   που προσφέρεται να αξιοποιηθεί και στο μέλλον  για πολλές εκπαιδευτικές και κοινωνικές  εκδηλώσεις.