Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα - Επέβαιναν 92 άτομα



Αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154) με 92 επιβαίνοντες συνετρίβη το πρωί της Κυριακής (25/12) στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στο Σότσι - Από τους 92 επιβαίνοντες, 84 είναι επιβάτες και 8 το πλήρωμα.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 05:40 τοπική ώρα (04:40 ώρα Ελλάδας) από την πόλη Αντλέρ -που βρίσκεται νοτίως του Σότσι, του θέρετρου στη Μαύρη Θάλασσα- για μια πτήση ρουτίνας με προορισμό τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, κοντά στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα το υπουργείο.
Μεταξύ των επιβατών ήταν πολλοί στρατιώτες, εννέα δημοσιογράφοι και μέλη της διάσημης Ensemble Alexandrov, μιας από τις χορωδίες και τις χορευτικές ομάδες του ρωσικού στρατού που μετέβαιναν στη Συρία για να μετάσχουν στις γιορτές στην αεροπορική βάση για την Πρωτοχρονιά.
Το υπουργείο Άμυνας μεταφέρει συχνά μουσικούς στη Συρία για να δίνουν συναυλίες και να ψυχαγωγούν τους στρατιώτες.


Εννέα ρώσοι δημοσιογράφοι επέβαιναν στο αεροπλάνο. 
Σωστικά συνεργεία σπεύδουν στην περιοχή για τον εντοπισμό του αεροπλάνου.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με το Κρεμλίνο, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πληροφορίες για μηχανική βλάβη

Η συντριβή του μπορεί να οφείλεται σε μηχανική βλάβη ή σε λάθος χειρισμό του πιλότου, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, καθώς το σήμα του χάθηκε λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος δεν πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, αναφέρει ότι τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη εξαιτίας μηχανικού προβλήματος.

Βρέθηκαν συντρίμμια στη Μαύρη Θάλασσα

«Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», ανακοίνωσε το υπουργείο.
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις υπηρεσίες διάσωσης, μετέδωσαν νωρίτερα ότι μια ομάδα διάσωσης εντόπισε το πιθανό σημείο της συντριβής στη θάλασσα του Σότσι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αεροπλάνο πιθανόν συνετρίβη κατά τη διάρκεια της ανόδου του και είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες.

Μουσικός σώθηκε χάρη στο νεογέννητο παιδί του

Ο τραγουδιστής Vadim Ananyev έμεινε εκτός της αποστολής που θα πήγαινε στη Συρία, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς, στη ρωσική αεροπορική βάση στη Λαττάκεια. Αιτία ήταν ο γιος του, ο οποίος μόλις είχε γεννηθεί.
«Οι συνάδελφοι και φίλοι μου, η χορωδία -περίπου 50 άτομα- και μία ομάδα από ακορντεονίστες και παίκτες μπαλαλάικας, πέταξαν για τη Συρία. Θα έδιναν μια συναυλία και θα γύριζαν πίσω. Δεν ξέρω τι να πω, απλά ελπίζω για το καλύτερο. Δεν πήγα εξαιτίας οικογενειακών λόγων: μόλις γεννήθηκε ο γιος μου, το τρίτο παιδί στην οικογένεια και έμεινα σπίτι να βοηθήσω τη σύζυγό μου» δήλωσε ο Ananyev στην εφημερίδα «Komsomolskaya Pravda».

VIA