Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΛΜΕ – ΚΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 1ΟΥ & 2ΟΥ ΓΕΛ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ



Πολύς  θόρυβος  γίνεται τελευταία εάν η ΕΛΜΕ – ΚΙ πρέπει να έχει το δικό της  χώρο στο νέο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου. Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κεφαλονιάς αρνήθηκε κατά πλειοψηφία να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ-ΚΙ επικαλούμενη εγκύκλιο που δεν επιτρέπει τη στέγαση συνδικαλιστικών οργανώσεων στα σχολεία.

            Θεωρώ ότι η παραπάνω απόφαση είναι άστοχη και πρέπει να ανακληθεί. Διότι:
1.      Η ΕΛΜΕ – ΚΙ είναι το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών στο νομό.  Συνεπώς η ΕΛΜΕ – ΚΙ είναι οι καθηγητές. Όπως είναι γνωστό οι καθηγητές περνούν το μισό και πλέον καθημερινό  τους χρόνο , από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, στα σχολεία δίνοντας το καλύτερο εαυτό τους , για μια καλύτερη , δημόσια, δωρεάν παιδεία, ιδιαίτερα μάλιστα σε αυτή την οικονομική κρίση που βιώνει η κοινωνία. Εάν η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν δίνει το χώρο που δικαιούται η ΕΛΜΕ – ΚΙ στο νέο σχολείο τότε είναι σαν να  διώχνει τους καθηγητές από τα σχολεία.
2.      Στην ΕΛΜΕ –ΚΙ πρέπει να παραχωρηθεί τις απογευματινές ώρες χώρος  ή και ακόμη χώροι και όχι απλά γραφεία. Διότι όπως είναι γνωστό η ΕΛΜΕ – ΚΙ  διοργανώνει δωρεάν εξωσχολική βοήθεια για τους οικονομικά αδύνατους μαθητές. Η ΕΛΜΕ- ΚΙ χρειάζεται μια αίθουσα συνεδριάσεων , χρειάζεται ένα χώρο που μπορεί να κάνει μια ενημέρωση. Ας μη ξεχνάμε ότι η ΕΛΜΕ – ΚΙ διοργανώνει ημερίδες συνέδρια.
3.      Χρόνια πολλά αυτό το ιστορικό,  αγωνιστικό, συνδικαλιστικό σωματείο δεν έχει το δικό του μόνιμο χώρο. Από το Σπίτι του Δασκάλου που φιλοξενείτο,πήγε  στο παλιό κτίριο του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου(Κτίριο του πρώην Θηλέων) και ύστερα στα σημερινά προκάτ πάλι του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου. Ήρθε ο καιρός η ΕΛΜΕ –ΚΙ να αποκτήσει το δικό της μόνιμο χώρο που θα ανήκει στο νέο σχολικό συγκρότημα του Αργοστολίου.
Η ΕΛΜΕ – ΚΙ δεν πρέπει να συνδέεται μόνο με μερικά πρόσωπα και με συνδικαλιστικές παρατάξεις. Η ΕΛΜΕ – ΚΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. Η ΕΛΜΕ – ΚΙ ΕΝΩΝΕΙ ΔΕΝ ΔΙΧΑΖΕΙ.
Καλώ τη Σχολική Επιτροπή να αλλάξει απόφαση. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πάρει θέση. Στην ΕΛΜΕ – ΚΙ ανήκει μόνιμος χώρος στο νέο σχολικό συγκρότημα.
ΠΑΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ