Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο:Κινηματογραφικές συναντήσεις-Αφιέρωμα στη δεκαετία του ΄80




Η τρίτη θεματική ενότητα του κύκλου συναντήσεων «Αναλύοντας την κινηματογραφική γλώσσα» -και η πρώτη για το 2017- είναι ένα συνοπτικό αφιέρωμα στη δεκαετία του ’80.
Είναι πολύ πιθανόν σήμερα να ζούμε το τέλος της αυταπάτης των προηγούμενων δεκαετιών, γι’ αυτό σκεφτήκαμε να αναζητήσουμε κινηματογραφικά τα χρόνια αυτά με μία διάθεση νοσταλγίας αλλά και αναθεώρησης.
Η δεκαετία του ‘60 και του ‘70 έφτασε στο τέλος της και η καλλιτεχνική δημιουργία των περασμένων χρόνων τιθασεύτηκε από τον πάντα αμείλικτο νόμο της αγοράς. Τα παιδιά των λουλουδιών μετατράπηκαν σταδιακά σε παιδιά των νοικοκυριών. Η παρεξηγημένη δεκαετία του ‘80 έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η δεκαετία της αθωότητας και γι’ αυτό δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η επιστροφή σε αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει. Η δεκαετία αυτή έφερε τα blockbuster, τα sequel και το marketing στο προσκήνιο αλλα μαζί έφερε και μικρότερες αφηγήσεις από ανεξάρτητες από τα μεγάλα στούντιο πηγές. Όπως και να ‘χει, το σινεμά αυτής της δεκαετίας άλλαξε με εντυπωσιακό τρόπο σχεδόν σε όλο τον πλανήτη σφραγίζοντας τις εξελίξεις μέχρι τις μέρες μας.
Οι συναντήσεις αυτής της ενότητας είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη 11 και την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου. Συντονιστής είναι ο Μαρίνος Σκλαβουνάκης και βρισκόμαστε όπως πάντα στο Σπίτι του Δασκάλου (αρχή της Λεωφόρου Ριζοσπαστών, Αργοστόλι) στις 7:00μμ. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.
Σας περιμένουμε!
Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο
www.e-traverso.gr 
https://www.facebook.com/events/1424497150903472/