Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Ωράριο Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης


ορθή επανάληψη

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 
(ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ: Αναγνώστες, δανεισμός κ.λπ.)

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΈΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ
9:00 -12:00 πρωί
(Απόφαση του Συμβουλίου 1134/12.01.2017)

Κύριοι λόγοι μείωσης του ωραρίου:
α. Η ελάχιστη έως μηδενική χρηματοδότηση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, παρά τη θεσπισμένη, με ΦΕΚ, υποχρέωσή του, με συνέπεια την μη ανανέωση της σύμβασης της μοναδικής υπάρχουσας βιβλιοθηκονόμου.


β. Ο επί τριετία εγκλωβισμός του ακινήτου (1 ½ όροφοι) του ενταγμένου στο κτήριο του 2ου Γυμνασίου (στην οδό Μαζαράκη) στους μηχανισμούς της κρατικής γραφειοκρατίας, με συνέπεια την στέρηση εκ 3.000 € μηνιαίως του μοναδικού εσόδου του Ιδρύματος και σχεδόν επαρκούντος για τη μισθοδοσία του προσωπικού. Μετά τους σεισμούς του 2014 το κτήριο κρίθηκε επισκευάσιμο. Το Κοργιαλένειο Συμβούλιο ζητεί τον απεγκλωβισμό του για να προχωρήσει με ίδιες δαπάνες στην επισκευή του και, στη συνέχεια, στην ενοικίασή του.

γ.  Οι επίμονες έγγραφες (και προφορικές) αναφορές του Συμβουλίου προς τις κρατικές Αρχές (Υπουργείο, Περιφέρεια - Αντιπεριφερειάρχη, εκλεγμένους εκπροσώπους) ώς τώρα αγνοήθηκαν.

Βελτίωση του ωραρίου: Μετά τη λύση των εν λόγω προβλημάτων, που αφορά, βεβαίως, τον κρατικό μηχανισμό (Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υποδομών, Περιφέρεια κ.λπ.), διότι η μείωση του ωραρίου έχει τις γνωστές συνέπειες στους μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του νησιού και στους φοιτητές των ΤΕΙ, αλλά και στους 3.617 δανειζόμενους, με ειδική κάρτα, αναγνώστες του Δανειστικού Τμήματος της Βιβλιοθήκης.
Δεν νοείται, βέβαια, να εργάζεται το προσωπικό χωρίς αμοιβή.
Για περισσότερες πληροφορίες στην Γραμματεία του Ιδρύματος (2671022583). 

Από το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο