Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Στη Ζάκυνθο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος Σειρά συναντήσεων για καίρια θέματα του νησιού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κέρκυρα, 25-1-2016
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr  

     
        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μετέβη εχθές στη Ζάκυνθο προκειμένου να ενημερωθεί και να προβεί σήμερα σε σειρά συναντήσεων για καίρια θέματα που αφορούν στο νησί της Ζακύνθου. 

Ειδικότερα, ο κ. Γαλιατσάτος συναντήθηκε αρχικά με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Ζακύνθου, οπότε και ενημερώθηκε ενδελεχώς για την πορεία των έργων ΕΣΠΑ, τη συνεργασία με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., τον προγραμματισμό υποβολής προτάσεων έργων  στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου(ΕΣΠΑ 2014-2020), τον προγραμματισμό δημοπρατήσεων του τεχνικού προγράμματος υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο και για λοιπά οργανωτικά θέματα της Διεύθυνσης.  

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της  Π.Ε Ζακύνθου  συνάντηση του κ. Γαλιατσάτου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ζακύνθου κ. Ελευθέριου Νιοτόπουλου,  με τους Δημάρχο Ζακύνθου κ. Παύλο Κολοκοτσά, Διεύθυνση Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων του Δήμου, ΔΕΥΑΖ και ΦοΔσα με μοναδικό θέμα τις τρέχουσες ανοικτές προσκλήσεις του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020.  Ο κ. Γαλιατσάτος εστίασε την τοποθέτησή του στη διστακτικότητα που διακρίνει τους επιλέξιμους φορείς στην υποβολή προτάσεων και επέμεινε στην αντιμετώπιση των  τρεχουσών προσκλήσεων ως επειγουσών, καταλήγοντας πως η εκπνοή της προθεσμίας τους δεν θα πρέπει να είναι ο στόχος, μιας και η απαρχή της υλοποίησής τους συνίσταται σε ένα σύνολο εγκριτικών διαδικασιών που από μόνες τους χρειάζονται χρόνο. 
Τόσο ο ΦόΔσα, όσο και οι  ΔΕΥΑΖ και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, μετέφεραν μία ελπιδοφόρα κατάσταση ως προς την ωριμότητα των προτάσεών τους στους τομείς των απορριμάτων, ύδρευσης-αποχέτευσης και αειφόρου ανάπτυξης-προστασίας περιβαλλοντικής-πολιτισμικής κληρονομιάς αντιστοίχως. 

Έπειτα ο κ. Γαλιατσάτος επισκέφθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ζακύνθου  το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Κωστακιώτη και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, προκειμένου να ενημερωθούν για την τρέχουσα κατάσταση του Νοσοκομείου και τον προγραμματισμό επίλυσης των θεμάτων που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα. Κατά προτεραιότητα συζητήθηκε η άμεση λειτουργία της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας στη μαιευτική κλινική για την πραγματοποίηση έκτακτων χειρουργείων  και η επαναλειτουργία σταδιακά των τακτικών χειρουργείων αφ’ ης στιγμής υπάρξουν όλες οι σχετικές πιστοποιήσεις και διαβεβαιώσεις για την χρήση τους. Ως υψίστης προτεραιότητας θέμα τέθηκε και η λειτουργία της ΜΕΘ , συνδυαστικά με την ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ και την αύξηση των διαθέσιμων ασθενοφόρων.

Ο κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε ξανά πως είναι απαραίτητο οι πολίτες της Ζακύνθου να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, που όλα αυτά τα τελευταία χρόνια  είχε ενισχυθεί τόσο από τη μεταφορά του σε ένα υπερσύγχρονο χώρο όσο και από την αύξηση του προσωπικού και των ιατρών του.
Μαζί με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων  κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με φορείς του τουρισμού.