Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Κύπρος ενιαία, ανεξάρτητη, με μια και μοναδική κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες.



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
elme_ki@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει βαθύ προβληματισμό και ανησυχία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Η διαπραγμάτευση στη βάση ενός διχοτομικού σχεδίου, τύπου «Ανάν», είναι αρνητική για την εργατική τάξη και το λαό της μεγαλονήσου.
Το τι είδους θα είναι το αποτέλεσμα το προδιαγράφουν οι εντεινόμενοι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα, η ολοένα πιο ξεκάθαρη ένταξη του Κυπριακού στη γενικότερη γεωστρατηγική και ενεργειακή αντιπαράθεση μεταξύ των ιμπεριαλιστών, η κλιμάκωση της πολεμικής παρουσίας με αεροπλανοφόρα, σκάφη, αεροπλάνα και στρατεύματα στην περιοχή. Η «τελευταία ευκαιρία», με την οποία εκβιάζεται ξανά ο Κυρπιακός λαός μετά το περήφανο «όχι» στο δημοψήφισμα του 2004, δεν είναι ευκαιρία για τους Κύπριους αλλά για να βελτιώσουν τη θέση τους όσοι μοιράζουν τις αγορές και χαράζουν σύνορα με αίμα.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που παίζουν τον κύριο ρόλο στην έκβαση της διαπραγμάτευσης, από κοινού με τις αστικές τάξεις της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Κύπρου, οδηγούν τα πράγματα στην οριστική διχοτόμηση, με δύο ξεχωριστά κράτη που μόνο τυπικά και για όσο διάστημα οι ίδιες δυνάμεις θεωρούν αναγκαίο, θα συγκροτούν Ομοσπονδία. Οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, που είναι αδίστακτες στο να επιβάλλουν με κάθε μέσο τα συμφέροντά τους, δεν μπορεί να είναι εκείνες που θα φέρουν ειρήνη και θα αποδώσουν δικαιοσύνη.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ:
εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Λατίνους και Μαρωνίτες.
καταδικάζει την τουρκική κατοχή, την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και την παρουσία πολεμικών και ερευνητικών τουρκικών σκαφών στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
αντιτίθενται σε κάθε διχοτομική, συνομοσπονδιακή λύση, σε ένα νέο «Σχέδιο Ανάν».
θεωρεί πρόκληση, με πολύ επικίνδυνες διαστάσεις την ένταξη της Κύπρου, στο Νατοϊκό «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη».
απαιτεί τον τερματισμό της Τουρκικής κατοχής
αγωνίζεται για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μια και μοναδική κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες.
Αργοστόλι 02/01/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
                                      Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία