Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΛΗΣΗ:ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΘΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
Επικεφαλής Παράταξης
ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΛΗΣΗ Κέρκυρα  21/01/2017
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού
Συμβουλίου Ιονίων Νήσων   ΠΡΟΣ
 Τηλ 6974797220
1. Επικεφαλείς Παρατάξεων Περιφερειακού         
                Συμβουλιου Π.Ι.Ν.
2. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου.
3. Περιφερειάρχη Π.Ι.Ν.
4. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας
                  
                                               


Κύριε Περιφερειάρχα Κύριε πρόεδρε Κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
   
      
     Σας ενημερώνουμε ότι τα δύο ξενοδοχεία ΧΑΝΔΡΗΣ στην περιοχή Δασιά Κέρκυρας πουλήθηκαν και ο νέος ιδιοκτήτης αποφάσισε πλήρη ανακαίνιση τους σε επίπεδο κτηριακό και εξοπλισμού.
   Όλα τα έπιπλα τα σκεύη και γενικότερα ο εξοπλισμός δόθηκε δωρεάν στο Δήμο και στην Περιφέρεια Π.Ε. Κέρκυρας.

   Από το  πρώτο ξενοδοχείο όπως συναντάμε από την πόλη προς Δασιά ο εξοπλισμός του δόθηκε στο Δήμο ενώ από το δεύτερο ο εξοπλισμός του δόθηκε στην Π.Ι.Ν.
   Ειδικότερα το ξενοδοχείο που δώρισε τον εξοπλισμό του στην περιφέρεια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ανακαίνιση του εξοπλισμού του είχε γίνει πριν 2 χρόνια περίπου και πρόκειται για υλικά πολυτελείας και τεράστιας ποσότητας.
    Αν ξεκινήσουμε από σερβίτσια, όλα τα  είδη μαγειρικής, εξοπλισμός από Σουίτες, σαλόνια, καρέκλες, τραπεζαρίες, πίνακες, φωτιστικά, κουρτίνες  και ότι μπορεί να βάλει ανθρώπινος νους αντιλαμβανόσαστε ότι ο εξοπλισμός ανέρχεται ίσως σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ίσως και εκατομμύριο.
   Σήμερα κατά την διάρκεια του συμβουλίου ενημερώθηκα από πολίτες και πήγα και στα δύο ξενοδοχεία να διαπιστώσω του λόγου το αληθές.
    Η προσφορά του επιχειρηματία προς τον Δήμο και την περιφέρεια είναι τεράστια και για αυτό το λόγο ο Κερκυραϊκός λαός και ο λαός των Ιονίων θα πρέπει δια των αντιπροσώπων τους να ευχαριστήσουν την επιχείρηση και να διασφαλίσουν με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον.
   Μας είναι αδιανόητο να μην έχει  ανακοινωθεί το γεγονός από τον Περιφερειάρχη μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να γνωρίζουν οι Κερκυραίοι και ο λαός των Ιονίων για την προσφορά και να το μαθαίνουμε από τα Μ.Μ.Ε.
     Όταν επισκέφθηκα σήμερα τον χώρο διαπίστωσα ότι υπάρχει μια σοβαρότητα από πλευράς της επιχείρησης όσον αφορά την παράδοση του εξοπλισμού. Ενημερώθηκα ότι όλα καταγράφονται από την επιχείρηση και μετά παραδίδονται στην περιφέρεια. Με απλά λόγια υπάρχει πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής υλικών από πλευράς επιχείρησης. Από πλευράς περιφέρειας παρευρίσκετο εκεί ο θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης Κος Μιχαλάς ο οποίος με ενημέρωσε ότι υπάρχουν ήδη αποθήκες στην διάθεση της περιφέρειας για την φύλαξη του εξοπλισμού.
       Εντός ολίγου και περίπου 13:00 η ώρα κατέφθασε η Αντιπεριφερειάρχης Κα Πανδή στο χώρο αφού είχε προηγηθεί η παρουσία της συζύγου του Κου Περιφερειάρχη.
   Ένας υπεύθυνος του ξενοδοχείου με ξενάγησε σε όλους του χώρους και διαπίστωσα την ποσότητα και την ποιότητα των υλικών που δωρίζονται στην Π.Ι.Ν. 
    Όταν ακολούθως ζήτησα από τον Αντιπεριφερειάρχη Κο Μιχαλά να με ενημερώσει πως σκέφτεται η περιφέρεια να διαχειριστεί την δωρεά μου ανέφερε ότι θα μπουν σε αποθήκες και ακολούθως ο περιφερειάρχης θα αποφασίζει για τα αιτήματα φορέων.
    Η παράταξή μας επιθυμεί να προτείνει τα παρακάτω για την διαχείριση της δωρεάς.

1. Να ορισθεί μια από τις επιτροπές που έχει το περιφερειακό συμβούλιο να κάνει την παραλαβή των υλικών και την αποθήκευσή του. Έτσι διασφαλίζεται στο μεγαλύτερο βαθμό  η παραλαβή, καθότι  θα γίνει από συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Αν η περιφερειακή αρχή επιθυμεί μπορεί να συστήσει επιτροπή με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου σήμερα ή αύριο στην οποία θα συμμετέχουν με την αναλογία των υφιστάμενων επιτροπών συμπολίτευση και αντιπολίτευση.
2. Να δοθούν τα πρωτόκολλα παράδοσης των υλικών στους περιφερειακούς συμβούλους προκειμένου να γνωρίζει το περιφερειακό συμβούλιο ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΩΡΙΣΕ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ .
3. Η ίδια επιτροπή να διαχειριστεί τα αιτήματα των φορέων και να χρεώνει τα υλικά που θα αποφασίζει σε ποιους θα δίνονται, με βιβλίο αποθήκης εισόδου και εξόδου υλικών και ακολούθως να ενημερώνει το περιφερειακό συμβούλιο στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του για την παράδοση των υλικών και αναλυτικά για την ποσότητα που δόθηκε .
4. Για να μην γίνει ενδεχομένως σπατάλη ή να παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο που έζησε ο Κερκυραϊκός λαός με το αμπαλάρισμά των υλικών των ανακτόρων όταν έγινε η συνδιάσκεψη κορυφής στην Κέρκυρα  είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί μέσω της επιτροπής στο μεγαλύτερο δυνατόν η διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον.
5. Η επιτροπή θα αποφασίζει που θα δοθούν υλικά και αν αυτά θα δοθούν σε ιδιώτες, ή μόνο σε δημόσιους οργανισμούς, ή φορείς, ή σωματεία, με πλήρη διαφάνεια για να διασφαλιστεί ότι τα υλικά θα πηγαίνουν εκεί που αποφασίζεται.

Θεωρούμε πολύ σημαντική την ΔΩΡΕΑ της επιχείρησης των ξενοδοχείων και επιθυμούμε με την πρόταση μας να διασφαλίσουμε την διαφάνεια και την άριστη διαχείριση της. Η Δωρεά  θα πρέπει να συνεχιστεί και από πλευρά μας ως δωρεά με τα χαρακτηριστικά της  διαφάνειας της ενημέρωσης και της συλλογικής μας λειτουργίας με στόχο να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο να την μετατρέψουμε μετατρέψουμε σε ρουσφετολογία, ή  διαδικασία πολιτικής εξάρτησης, ή ακόμη και σε προσωπική εξυπηρέτηση ημετέρων, ή και υμών και ημών  ιδίων συμφερόντων. 
                                             
                                              Για την παράταξη ο επικεφαλής

                                                                      Χρήστος Κ. Άνθης