Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Επερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον κ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

1η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Όπως είναι γνωστό, η εκβολή του ποταμιού της Λευκίμμης (Μπούκα) έχει προσχωθεί, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ροή των νερών, αλλά και των διαφόρων σκαφών (επαγγελματικών-ερασιτεχνικών). Η αρμοδιότητα του καθαρισμού των ποταμιών και των χειμάρρων ανήκει στην Περιφέρεια.



Επερωτάσθε σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσετε ώστε να διανοιχτεί η εκβολή του ποταμιού;

2η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Τις 10/1/17 έγινε διαρροή υγραερίου στις εγκαταστάσεις της Πετρογκαζ στα Γουβιά. Έγινε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, διακόπηκε για αρκετή ώρα η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα της Εθνικής Οδού Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας. Παρότι η συγκεκριμένη εταιρεία ισχυρίζεται ότι συγκεκριμένη εγκατάστασή της στα Γουβιά είναι υπό μεταφορά σε χώρο στη Β. Κέρκυρα, φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετές ποσότητες υγραερίου στα Γουβιά και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα Ασφαλείας, γι’ αυτό και έγινε η διαρροή. Η διαρροή υγραερίου έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, των διερχομένων, των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Επερωτάσθε:

Α) Ποια είναι η αιτία ή οι αιτίες της διαρροής υγραερίου;

Β) Τι μέτρα πάρθηκαν ώστε να μην ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό και πότε θα ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση της Πετρογκαζ στον νέο χώρο;

Γ) Αν πάρθηκαν μέτρα διοικητικά ή ποινικά σε βάρος της εταιρείας;

Δ) Αν οι νέες εγκαταστάσεις της Πετρογκαζ στην Β. Κέρκυρα έχουν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και μέτρα Ασφαλείας;

Ε) Τι θα γίνει με την μετεγκατάσταση της άλλης εν δυνάμει βόμβας στα Γουβιά που είναι οι εγκαταστάσεις καυσίμων της BP;

3η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Σε συμπατριώτη μας επαγγελματία στην Κεφαλονιά κοινοποιήθηκε από την Α’ ΔΟΥ Πατρών κατασχετήριο της ημιτελούς κατοικίας του και αγροκτήματος που την περιβάλει αξίας 75.000 ευρώ, για οφειλή του προς τη ΔΟΥ ύψους 17.700 ευρώ. Εντωμεταξύ η Περιφέρεια Ιονίων νήσων ως κληρονόμος των Νομ. Αυτοδιοικήσεων του χρωστάει από το 2010 ποσό 13.800 ευρώ από εργασίες που του είχε αναθέσει η Νομ. Αυτοδιοίκηση Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Έχουν περάσει σχεδόν 7 χρόνια και ακόμα δεν έχει πληρωθεί για εργασίες που αποδεδειγμένα έχει κάνει και έχουν βεβαιωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Με το ποσό που του οφείλεται θα είχε ξεχρεώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους του προς την ΔΟΥ και θα είχε αποφευχθεί η κατάσχεση του σπιτιού και αγροκτήματος. Πρόκειται για μια απαράδεκτη καθυστέρηση της Περιφέρειας προς τον συγκεκριμένο επαγγελματία αλλά και άλλους στους οποίους χρωστάει ποσά από εργασίες που έκαναν.

Επερωτάσθε:

Τι ενέργειες θα κάνετε ώστε να πληρωθούν άμεσα τα χρέη της Περιφέρειας προς τον συγκεκριμένο επαγγελματία και σε όσους άλλους χρωστάει η Περιφέρεια; (Στη διάθεσή σας τα τιμολόγια και οι διαπιστωτικές πράξεις των εργασιών που έκανε.)

4η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Έχει περάσει 1,5 μήνας από τον αιφνίδιο θάνατο νέας γυναίκας στη Ζάκυνθο μετά από επέμβαση ρουτίνας. Έγιναν επανειλημμένα  έλεγχοι από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για το ενδεχόμενο να υπάρχουν μικρόβια ή μύκητες που προξενούν ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και απέβησαν αρνητικοί με βάση όλα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί. Παρ’ όλα αυτά τα χειρουργεία του Νοσοκομείου της Ζακύνθου παραμένουν κλειστά για όλα τα περιστατικά με σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην περίθαλψη ασθενών που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων. Και βέβαια δεν έχει δοθεί πειστική απάντηση για τα αίτια που προξένησαν το θάνατο της νέας συμπατριώτισσάς μας καθώς και για τις αιτίες σοβαρών παρενεργειών σε 4 άλλους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου. Από το υπουργείο υγείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του παραμένουν αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα όπως:

Ποια αναισθητικά φάρμακα χρησιμοποιήθηκαν στη χειρουργική επέμβαση της συγκεκριμένης θανούσης γυναίκας, αν ήταν τα αυθεντικά ή ήταν γενόσημα; Ποιες οι παρενέργειες αυτών των φαρμάκων;
Από τους άλλους ασθενείς που ενόσησαν μέσα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, πόσοι υπέστησαν χειρουργική επέμβαση και με ποια φάρμακα έγινε η αναισθησία;
Εφόσον δεν εντοπίστηκαν εστίες ενδονοσοκομειακής λοίμωξης γιατί δεν λειτουργούν τα χειρουργεία;
Είναι ερωτήματα που θα έπρεπε ήδη να τα έχει θέσει ο περιφερειάρχης στον Υπουργό Υγείας και να απαιτήσει απαντήσεις. Ας το κάνει έστω τώρα.

5η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Στις αρχές του προηγούμενου Δεκέμβρη αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη Υπουργών της κυβέρνησης, της Αποκεντρωμένης διοίκησης Δυτικής Ελλάδας και της Δημοτικής Αρχής της Ζακύνθου να γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών της Ζακύνθου στη χωματερή του Σκοπού για 2 μήνες και μετά να γίνει αποθήκευση τους στο Γαλαρο με στόχο να μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ στον Λίβα (όταν διαμορφωθεί και αδειοδοτηθεί). Ως Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε υπογραμμίσει ότι η μεταφορά των σκουπιδιών στην ήδη υπερκορεσμένη χωματερή του Σκοπού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων και ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της δημοτικής Αρχής να επιλέξουν το χώρο γιατί αυτοί διαθέτουν τα απαιτούμενα εργαλεία και τα μέσα χρηματοδότησης.

Πληροφορούμαστε ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών σταμάτησε και τα χωριά της Ζακύνθου παραμένουν γεμάτα σκουπίδια με σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Επερωτάσθε:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε σε συνεργασία με το Δήμο και την κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση με τη συσσώρευση των σκουπιδιών στη Ζάκυνθο;

6η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Σχετικά με την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Βασιλικής στη Λευκάδα

Το Κέντρο Υγείας Βασιλικής εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του  λόγω της υποστελέχωσης με υγειονομικό προσωπικό. Τα προβλήματα αυτά τα τελευταία δύο χρόνια οξύνθηκαν σε σημείο το Κέντρο Υγείας να υπολειτουργεί. Τη χρονιά που πέρασε το Κέντρο Υγείας λειτουργούσε με δύο γενικούς γιατρούς, οι οποίοι δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τις εφημερίες με αποτέλεσμα το μισό περίπου μήνα το Κ.Υ. Βασιλικής να παραμένει χωρίς εφημερεύοντα γιατρό.

Αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας Βασιλικής λειτουργεί με έναν γενικό και έναν αγροτικό γιατρό με αποτέλεσμα να υπάρχουν ημέρες που το Κέντρο Υγείας να είναι κλειστό. Μάλιστα, ο αποσπασμένος γιατρός που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας υπάρχει περίπτωση να μην παραμείνει στη θέση αυτή. Ακόμα και από τις 4000 προσλήψεις ενός χρόνου μέσω ΟΑΕΔ, που δεν συμφωνούμε και με τον τρόπο αυτό που προσπαθεί η Κυβέρνηση να καλύψει κάποια κενά, δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε μια θέση για το Κέντρο Υγείας Βασιλικής

Η απουσία δομών υγείας με το κλείσιμο όλων των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων στο νομό, έχει θέσει πολλές φορές σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Βεβαίως, αυτά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που πηγάζει, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, από την πολιτική της ΕΕ για να λειτουργούν τα νοσοκομεία με επιχειρηματική δραστηριότητα, να βγαίνει κερδισμένο το ιδιωτικό κεφάλαιο που δραστηριοποιείται στην υγεία.

Αυτή η πολιτική και αυτή η οικονομία «κόβουν τα πόδια» της προόδου που θα μπορούσε να σημειωθεί, αν αξιοποιούνταν η επιστήμη, η τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό προς όφελος των κοινωνικών αναγκών. Έτσι, οι δημόσιες δομές αντί να επεκτείνονται για να καλύπτονται οι ανάγκες των εργαζομένων, του λαού συρρικνώνονται ολοένα και περισσότερο.

Επερωτάσθε:

Ποιες ενέργειες θα κάνετε προς τον υπουργό υγείας ώστε:

– Να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Βασιλικής

– Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες του.

7η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Σχετικά με την περικοπή λειτουργίας Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας και κενά σε σχολεία του Νομού Κεφαλονιάς

Η Ενισχυτική Διδασκαλία στην Κεφαλονιά, ξεκίνησε λίγο πριν τις γιορτές με περικοπή του Κέντρου Ενισχυτικής Διδασκαλίας, που λειτούργησε πέρσι στο Γυμνάσιο Πάστρας. Το σχολείο αυτό καλύπτει μια ολόκληρη περιοχή, που βρίσκεται πολύ μακριά από την πρωτεύουσα του νησιού. Οι μαθητές έχουν ιδιαίτερη δυσκολία να μεταβούν στο Αργοστόλι ή αλλού. Έτσι οι 36 μαθητές του σχολείου, που συνιστούν μεγάλο ποσοστό επί του συνόλου, οι οποίοι έκαναν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα της Ενισχυτικής, μένουν πρακτικά εκτός. Το γεγονός υποβαθμίζει τους όρους παροχής της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην περιοχή Ελειού – Πρόννων.

Επιπλέον, απορρίφθηκε το αίτημα του Γυμνασίου Σάμης να λειτουργήσει φέτος και εκεί Κέντρο Ενισχυτικής με 11 μαθητές. Πρέπει να επισημανθεί ότι τα αιτήματα αυτά έγιναν με δεδομένο ότι την ευθύνη για τη μεταφορά την έχουν οι γονείς, μιας και δεν καλύπτεται από το κράτος. Προφανώς αν η συγκοινωνιακή πρόσβαση στα σχολεία ήταν εξασφαλισμένη θα ήταν πολύ περισσότερες, όπως έχει αποδείξει παλιότερη εμπειρία από τη Σάμη.

Με τον τρόπο αυτό οι φραγμοί στη μόρφωση οξύνονται για μια σειρά παιδιά που έχουν ανάγκη ενίσχυσης και οι γονείς τους δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στα δυσβάστακτα έξοδα των φροντιστηρίων.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια του γεγονότος ότι στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη λείπουν συνολικά δεκαοκτώ εκπαιδευτικοί στο κανονικό πρόγραμμα πολλών σχολείων, από την έναρξη της φετινής λειτουργίας τους. Επιπλέον, καμία συζήτηση δεν γίνεται για λειτουργία της Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Λύκεια. Και αυτά συμβαίνουν σε ένα Νομό που δίπλα σε όλες τις άλλες συνέπειες των πολιτικών που εφαρμόστηκαν διαχρονικά έχει να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες των σεισμών.

Επερωτάσθε:

Τι ενέργειες θα κάνετε ώστε στο σεισμόπληκτο Νομό Κεφαλονιάς – Ιθάκης:

Να λειτουργήσει άμεσα η Ενισχυτική Διδασκαλία στο Γυμνάσιο Πάστρας και στο Γυμνάσιο Σάμης.
Να προσληφθούν οι 18 εκπαιδευτικοί που λείπουν στο κανονικό πρόγραμμα σχολείων του Νομού Κεφαλονιάς.
Να λειτουργεί μόνιμα η Πρόσθετη Ενισχυτική Διδασκαλία στα Λύκεια.
Να καλύπτεται η μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να είναι προσιτή η ενισχυτική διδασκαλία για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.
————————————————————————————–

Εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Π.Σ.Ι.Ν. 21 και 22/1/17 στο θέμα: «Μέτρα άμεσης στήριξης των σχολείων και των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε νησιωτικές περιοχές»

Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε νησιωτικές περιοχές έχουν να αντιμετωπίσουν, μαζί με τα βάρη που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι, επιπλέον προβλήματα που προκύπτουν από τη φυσιογνωμία της εργασίας τους στη νησιωτική Ελλάδα και αφορούν τις μεγάλες αποστάσεις, τις δυσκολίες μετακίνησης, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, τις γενικότερες συνθήκες διαβίωσης.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει την αντικειμενική ιδιαιτερότητα σε ένα μεγάλο τμήμα του, που περιλαμβάνει συμβασιούχους και μονίμους, της μεγάλης ετήσιας κινητικότητας και της απόστασης από τις εστίες, με τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγονται. Ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που βρίσκεται μακριά από την οικογένειά και τον τόπο μόνιμης κατοικίας του, αναγκάζεται να ξοδεύει το σύνολο του ήδη τσακισμένου μισθού του σε μετακινήσεις και ενοίκια. Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι, χρηματοδοτούν από την τσέπη τους την ολιγόμηνη υπηρεσία σε κάποιο νησί ή σε κάποια πολύ απομακρυσμένη περιοχή της χώρας.

Στις κυβερνητικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την Νίσυρο, όπου υποτίθεται θα εξαγγέλλονταν μέτρα  ανακούφισης των νησιωτών,  δεν δόθηκε απάντηση σε κανένα απ’ τα ουσιώδη προβλήματα που κι αυτοί αντιμετωπίζουν ως συνέπεια της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Δεν ικανοποιήθηκε κανένα αίτημα, καμία ρύθμιση που να αφορά τα ζητήματα της εκπαίδευσής αλλά και τα μέτρα στήριξης, πιο ειδικά, των εκπαιδευτικών.

Βεβαίως για τους μόνιμα ωφελούμενους από την πολιτική της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που κινούνται στις ράγες των κατευθύνσεων της Ε.Ε.,  για τους εφοπλιστές και τους μεγάλους επιχειρηματίες, η λεγόμενη νησιωτική πολιτική της κυβέρνησης περιείχε δέσμη μέτρων και επιπλέων παροχών.

Οι συνεχιζόμενες περικοπές στις κρατικές δαπάνες δημιουργούν επικίνδυνες ελλείψεις στην Υγεία και μεγάλα προβλήματα στην Εκπαίδευση. Η στήριξη της εκπαίδευσης και της μόρφωσης των παιδιών μας είναι ευθύνη και υποχρέωση της κυβέρνησης και δεν δεχόμαστε να μπαίνει στον «κόφτη» μια άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι, αρκετά νησιά, κυρίως τους Αιγαίου, έχουν μετατραπεί σε χώρους εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών εξαιτίας της απάνθρωπης και επικίνδυνης πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό πολλαπλασιάζει τα προβλήματα και τις δυσκολίες και απαιτεί ειδικά μέτρα στήριξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το Π.Σ. διεκδικεί από την κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την άμεση ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων:

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπως επίσης και όλου του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών όλων των σχολείων και όλων των μαθητών.
Απεγκλωβισμός εδώ και τώρα των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που είναι εγκαταλελειμμένοι στα λεγόμενα «κέντρα φιλοξενίας». Ελεύθερη μετακίνησης προς τους τόπους προορισμού τους. Μέτρα για τη φροντίδα και την εκπαίδευση των μικρών παιδιών με αποκλειστική ευθύνης της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας. Πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού.
Φθηνές – ασφαλείς – τακτικές δημόσιες συγκοινωνίες, με παροχή έκπτωσης 50% στους εκπαιδευτικούς, χωρίς πλαφόν και περιορισμούς. Το αίτημα περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με καράβια (ατομικά εισιτήρια και εισιτήρια αυτοκινήτων), αεροπλάνα και ΚΤΕΛ.
Επιδότηση ενοικίου 50% σε όλους τους εκπαιδευτικούς που νοικιάζουν σπίτι. Εξασφάλιση δωρεάν στέγασης εκεί που υπάρχουν οι δυνατότητες και οι υποδομές. (π.χ. δημοσία κτίρια, Ξενία κλπ).
Δωρεάν σίτιση σε λέσχες. Καμία περιοχή χωρίς σίτιση.
Επαναφορά των επιδομάτων παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών στο επίπεδο του 2009 και γενικότερη κάλυψη των απωλειών που είχαν τα χρόνια της κρίσης.
Παροχή επιδόματος θέρμανσης.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης και επαναφορά του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ.
Να αποτελέσει βασικό κριτήριο η νησιωτικότητα, το παραμεθόριο και προβληματικό των περιοχών στον ανακαθορισμό της μοριοδότησης των σχολείων και στον καθορισμό επιπλέον σχολείων ως δυσπρόσιτων, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για τον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας που θα καθοριστεί από το ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ με ενιαία κριτήρια.
Να αποδοθούν τα μόρια των υφιστάμενων δυσπρόσιτων για τα χρονικά διαστήματα που δεν έχουν προσμετρηθεί.
Οι διεκδικήσεις αυτές δεν αποτελούν στενά αιτήματα του κλάδου αλλά αφορούν τους όρους παροχής του δικαιώματος στη μόρφωση για τους μαθητές αυτών των περιοχών.

Ταυτόχρονα, αποτελούν και διεκδικήσεις συνολικά των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών (εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες, μαθητές κ.α.), που πλήττονται από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα.

Τα αιτήματά αυτά είναι δίκαια και η ικανοποίησή τους είναι πλέον όρος επιβίωσης για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά!

Γνωρίζουμε καλά πως χρήματα υπάρχουν όταν πρόκειται για τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους! Γνωρίζουμε τις προκλητικές φοροαπαλλαγές (π.χ. πετρέλαιο) και τις κρατικές επιδοτήσεις που λαμβάνουν και από αυτή την κυβέρνηση, την ώρα που οι εκπαιδευτικοί, συνολικά οι εργαζόμενοι πληρώνουν πανάκριβα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, για κακοσυντήρητα πλοία και ελάχιστα, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, δρομολόγια!

————————————————————————————-

Πρόταση ψηφίσματος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προς το Π.Σ. Ι.Ν.

Με την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄ βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται. Η απόφαση αυτή, επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!!  Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.

Θεωρούμε την απόφαση αυτή αντιδραστική και επικίνδυνη που κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη. Το Π.Σ.Ι.Ν. θεωρεί ότι πρέπει να παραχωρείται επαρκής χώρος σε σχολικά κτίρια για την μόνιμη στέγαση όλων των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.



17/1/17