Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Συνεργασία με τους ομογενείς για το έργο της αφαλάτωσης Μαθρακίου Κέρκυρας. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κέρκυρα, 19-1-2017
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr        

        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Την αντιδήμαρχο Μαθρακίου Νόνη Μάστορα και το μέλος του Συλλόγου Μαθρακιωτών Αμερικής Νίκο Μάστορα, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου να συζητήσουν για μια θετική εξέλιξη όσον αφορά στη μονάδα αφαλάτωσης του Μαθρακίου, ώστε να επιλυθεί το χρονίζων πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού.


Σε συνέχεια των καλών σχέσεων και της συνεργασίας που ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τους απόδημους της Αμερικής και μετά από συζήτηση που είχε ο κ. Γαλιατσάτος με τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής Νίκο Μπάρδη, τέθηκε επί τάπητος το θέμα της αφαλάτωσης στο Μαθράκι και υπήρξε η ιδέα να εξευρεθούν τα χρήματα της επικαιροποίησης της μελέτης από την ομογένεια ώστε στη συνέχεια η Περιφέρεια να εκτελέσει το έργο.

Κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των δύο πλευρών, σήμερα ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαθρακιωτών Αμερικής Νίκος Μάστορας δήλωσε στον Περιφερειάρχη ότι οι ομογενείς και συγκεκριμένα ο σύλλογος Μαθρακιωτών κατάφερε να μαζέψει το ποσό των 7.000 δολαρίων προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε και η Αντιδήμαρχος Μαθρακίου Νόνη Μάστορα, η οποία ήδη έχει έρθει σε επαφή με τους μελετητές και με τη συνεργασία και τη βοήθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το έργο θα προχωρήσει ώστε να ολοκληρωθεί. Με την ολοκλήρωση της μελέτης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε ότι θα εντάξει το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ. 

Τη συζήτηση επίσης απασχόλησαν τα προβλήματα του λιμανιού Μαθρακίου και τι απαιτείται για τη διαμόρφωσή του, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό και να σταματήσει το φαινόμενο προσχώσεων από φύκια κατά τους χειμερινούς μήνες αλλά και όλων των λιμένων στα Διαπόντια Νησιά, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με την έλλειψη ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.