Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Γ.Ε.Λ. Ληξουρίου: Αλληλεγγύη στην ΕΛΜΕ-ΚΙ

Σύλλογος Διδασκόντων 
του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου 
ΨΗΦΙΣΜΑ
Ως Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου καταδικάζουμε την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης σε σχολικά κτίρια, καταστρατηγεί ακόμη και την υφισταμένη κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία και οδηγεί σε «ντε φάκτο» δίωξη του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται.
Η απόφαση είναι απαράδεκτη, αφού, επιπλέον, θέτει ως όρο για την όποια περιοδική χρήση των σχολείων από το συνδικαλιστικό μας φορέα (που αποτελεί κομμάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας) το να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης σχολικών χώρων με «δημιουργικές δραστηριότητες»!!! Αναπαράγονται πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού της ΕΛΜΕ από τα σχολεία, τόσο όσο αφορά τη στέγασή της όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση της.
Η απόφαση είναι αντιδραστική και επικίνδυνη. Κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει την συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ-ΚΙ απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο δικό μας δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση. 
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Τα σχολεία, όπως κάθε χώρος εργασίας, είναι και χώρος συνδικαλιστικής δράσης. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.
Ληξούρι 30/1/2017