Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣ-ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΔΑΣ ΟΤΑ Κεφαλονιάς χαιρετίζει την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του σωματείου μας για εγγραφή των συμβασιούχων συναδέλφων. Η ικανοποίηση του υπερώριμου αυτού αιτήματος είχε καθυστερήσει αδικαιολόγητα, παρά τις προσπάθειες της ΔΑΣ.
Η απόφαση είναι σημαντική κατάκτηση, που απαντά στην πολυδιάσπαση των εργαζομένων στον κλάδο, που μπορεί και πρέπει να ενώσει όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Γι’ αυτό το λόγο επανερχόμασταν επανειλημμένα στις συνεδριάσεις από το 2011, παρά την αρνητική στάση και την ένταση που επακολουθούσε έως τώρα. Εξάλλου, οι ταξικές δυνάμεις είδαν στο πρόσφατο παρελθόν αποκλεισμούς δεκάδων αντιπροσώπων τους από τους ΟΤΑ στα συνέδρια της ΠΟΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο λόγος ήταν πως υπερασπίστηκαν στην πράξη το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση των συμβασιούχων μέσα από τα σωματεία, κόντρα στις επιλογές του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και των πλειοψηφιών στην ΠΟΕ.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ Κεφαλονιάς καλεί το ΔΣ του σωματείου να κάνει καμπάνια εγγραφής των συμβασιούχων, χωρίς εξαιρέσεις. Καλεί επίσης τους συναδέλφους να πλαισιώσουν μαζικά το σωματείο.
Αργοστόλι 22/01/2017