Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Συλλαλητήριο την Τρίτη 21/2 6μμ στο Αργοστόλι

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΙΣ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6 μμ.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους να αξιοποιήσουν την πολύ πικρή πείρα που έχουν από τις περίφημες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Οι μισθοί των 200 - 300 ευρώ, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, οι συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και στις ανάγκες αφορούν και τους εκπαιδευτικούς, συνταξιούχους και εν ενεργεία, μόνιμους και αναπληρωτές. Από την άλλη δίνουν στους επιχειρηματικούς ομίλους ζεστό χρήμα με νέους νόμους, προσφέρουν ένταξη σε χρηματοδοτικά πακέτα, νέες φοροαπαλλαγές. Πάνω στο έδαφος των προηγούμενων αντεργατικών μέτρων που έχουν τσακίσει τη ζωή μας, έχουν συμφωνήσει στο νέο γύρο επίθεσης με νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία και το κατέβασμα του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018, παγίωση των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων.
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας! Ότι αξίωσαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι του κάθε κλάδου τα προηγούμενα χρόνια έγιναν μνημόνια! Έτσι και σήμερα ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις απαιτούν νέα μέτρα, διατυπώνουν τους πόθους τους ξεκάθαρα.
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους. Πάνω στα αποκαΐδια των λαϊκών κατακτήσεων, χτίζουν τη μελλοντική ανάκαμψη των κερδών τους. Θέλουν να εξασφαλίσουν περισσότερα φτηνά εργατικά χέρια, εργάτες με αλυσίδες. Θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους.
Σπέρνουν πάλι ψέματα και αυταπάτες! Δυναμώνουν ξανά οι εκβιασμοί και οι απειλές. Στο οπλοστάσιό τους επανέρχονται μία - μία όλες οι δοκιμασμένες μέθοδοι εκβιασμού. Βάζουν τους εργαζόμενους να επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, να μπουν στη μέση των συμπληγάδων, της δήθεν “καλής” ΕΕ και του “ανάλγητου” ΔΝΤ. Στον ρυθμό των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και επιζητούν τα μνημόνια διαρκείας αλλά και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, μας θέλουν στην αδράνεια, το συμβιβασμό στη μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας.
Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα , να πάρουμε πίσω ό,τι μας έχουν αρπάξει. Όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι να ορθώσουμε τείχος αντίστασης. Να φέρουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας και την απαίτηση για την κάλυψή τους.
21 Φλεβάρη 6 μμ στο ΕΚΚΙ, όλοι κι όλες στο δρόμο του αγώνα!!!
Αργοστόλι 17/02/2017
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία