Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΕΝΕΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

 10/2/2017

Δελτίο Τύπου

Περιοδείες και επισκέψεις μελών και στελεχών του Προεδρείου της ΠΕΝΕΝ πραγματοποιήθηκαν αυτή και την περασμένη εβδομάδα στα αγροτικά μπλόκα, σε συλλαλητήρια και συσκέψεις των αγροτών σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Ένωσής μας πήρε μέρος στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που έγινε στην Καλαμάτα ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη αγροτικών συλλόγων της Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.
Παράλληλα πολυμελής ομάδα με επικεφαλής τον Γ. Γραμματέα της ΠΕΝΕΝ έκανε επίσκεψη στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας στην Λάρισα στην οποία είναι το κέντρο της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων.
Σημειώνουμε ότι η ΠΕΝΕΝ εξέδωσε πρόσφατα κοινό ψήφισμα με άλλα Σωματεία με το οποίο εκφράζει την ολόθερμη υποστήριξη και αλληλεγγύη της στα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των αγροτών.
Οι αγρότες βρίσκονται εδώ και μέρες σε αγροτικά μπλόκα σε όλη την χώρα διεκδικώντας την κατάργηση της αντιαγροτικής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) όπως αυτή εκπορεύεται και υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση!!
Παράλληλα αγωνίζονται για την ανάκληση των μνημονιακών πολιτικών και μέτρων στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό αλλά και στο κόστος παραγωγής, ρυθμίσεις που καταδικάζουν στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στον ξεριζωμό των μικρομεσαίων αγροτών από την πρωτογενή αγροτική παραγωγή.    
Για την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                                            Κροκίδης Νικόλαος