Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΑΚΟΥΣΕ ΑΛΕΚΟ

Με την ευκαιρία του καρναβαλιού Αλέκο άκουσε μερικές αλήθειες χωρίς τσι πρέπουσες ρεβεράντσες.

Στις 11 του Απρίλη του 2014 η περιφέρεια ορμήνεψε γραπτά τις υπηρεσίες σου (που νομίζεις ότι κουμαντάρεις) πως τα μπάζα από οικοδομές μπορείς να  πόνε  σε λατομεία η στο ΧΥΤΥ, αφού βέβαια πάρεις και καμιά άδεια όπως λένε οι νομοί και οι γραφές.


Όπως  τα είπε η περιφέρεια  από το ένα αυτί τα έβαλες  και από το άλλο τα έβγαλες και απευθύνομαι σε σένανε γιατί εσύ   είσαι ο Δήμαρχος δηλαδή ο υπεύθυνος για κάθε καλό αλλά και κάθε κακό..

Και από τον Οκτώβρη του 2016 μέχρι προ ήμερων κουτούλαγες που θα πετάξεις τα μπάζα της πλατείας ταλαιπωρώντας την κοινωνία στο Αργοστόλι και στην Παλική.

Και σκούζανε τα τσιράκια σου για ψυχασθενείς και ρουφιάνους.

Αναρωτιέμαι, ρώτησες όλους αυτούς που έχεις στη δούλεψη σου, μήπως, λέω μήπως, είχαν  ξεχάσει, ιδρωμένοι όπως ήταν από την δουλεία κανένα νόμο η καμία οδηγία της περιφέρειας σχετικά με τα μπάζα;

Και σε ρωτάω γατί από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι κάπου όλοι αυτοί κάτι δεν σου έλεγαν σωστά.

Θα πρέπει να σου πω επίσης ότι στη 5η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το Μάρτη του 2016 (γιατί έλειπες σε κείνο το συμβούλιο όπως κάνεις τον τελευταίο καιρό έκων η άκων το ξέρεις εσύ) ότι ρωτήσαμε τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών γιατί δεν πάνε  τα μπάζα των κατεδαφίσεων της Παλικής στον ΧΥΤΥ και μας είπε ότι απαγορεύεται.

Ήθελε λέει  άδειες από το περιβάλλον, την περιφέρεια,  το Δασαρχείο την πολεοδομία, τον παπά της ενορίας και πάει λέγοντας.

Και αφού κόντεψε να κηρυχτεί νέος πόλεμος Ληξούρι Αργοστόλι γιατί τα τσιράκια σου θέλανε να μετατρέψουνε το Ληξουρι σε χωματερή βρήκες  λατομείο να  πετάξεις τα μπάζα της πλατείας  και προσωρινά γλυτώσαμε όλοι.



Τώρα σου βάλθηκε να κάνεις χωματερή φτού και από την αρχή ένα χωράφι του Δήμου δίπλα στα χωριά Μαντζαβινάτα και Σουλλάρους. και αυτή  είναι η αιτία της γραφής μου όπως άλλωστε και η αιτία που ο ημερήσιος τύπος σε “επαινεί”!!!

Και έβαλες τα πιστόλια σου στην οικονομική επιτροπή να κάνουν διαγωνισμό για να το νοικιάσεις για να εναποθέτουμε μπάζα από οικοδομές δηλαδή να το κάνεις χωματερή.

Υποθέτω ότι είναι το ίδιο χωράφι για το οποίο άρπαξες ένα χοντρό πρόστιμο για την φροντίδα που επέδειξες για το περιβάλλον.

Είναι το ίδιο ίσως χωράφι για την αποκατάσταση του οποίου τα πιστόλια σου ( με την έννοια των γρήγορων ενεργειών για να μην παρεξηγηθούμε) έκαναν μια απ ευθείας αναθεσούλα μια εικοσαριά χιλιάδες ευρώ για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος που σου την ακύρωσε η αποκεντρωμένη γιατι δεν είχες πάρει χαμπάρι οτι είχε αλλαξει ο Νομος.

Άκουσε Αλέκο

Είναι αλήθεια οτι η αναδρομή ίσως σε κούρασε αλλά ήταν αναγκαία μπας και ξυπνήσεις ( συμπάθιο πάλι για τη παρόλα αλλά είπαμε καρναβάλι είναι όλα συγχωρούνται).

Μάθε λοιπόν και το τελευταίο για να εκτιμήσεις τις προθέσεις μου και την βοήθεια μου!!!

Ο Δήμος έχει 52.000 τετραγωνικά μέτρα νοικιασμένο χωράφι σε επαφή με το ανατολικό σύνορο του ΧΥΤΥ και μάλιστα σύμφωνα  με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών της Κεφαλλονιάς δεν είναι δασικό ( τον αριθμό της απόφασης του Δασαρχείου,  το τοπογραφικό του χωραφιού, καθώς και το μισθωτήριο συμβόλαιο τα έχω και αν τα  χρειάζεσαι πες μου να στα στείλω).

Το χωράφι αυτό για να ξέρεις το σκάβεις τώρα και παίρνεις μπάζα για να χώνεις τα σκουπίδια.

Στείλε λοιπόν έκει τα μπάζα της πλατειας και από όπου αλλού ζορίζεσαι στο Αργοστόλι, στείλε τα μπάζα από το Ληξούρι για να γλυτώσεις εσύ και μεις και ελπίζω ότι σε  δυο χρόνια που μπορείς να τα αφήσεις εκεί θα καταφέρεις να πάρεις την άδεια να βάλεις το σπαστηροτριβειο για να τρίβεις τα μπάζα.

Τα στοιχεία για το χωράφι  τα συγκέντρωσα  σε τρεις ώρες  και αναρτιέμαι γιατί οι υποτακτικοί σου δεν κατάφεραν να τα βρουν σε τρία  χρόνια.

Ελπίζω να τα άκουσες Αλέκο! και να αναρωτηθείς και συ γι αυτό και για πολλά άλλα!!!!

Στα είπα  για το καλό σου ( και  στα έχω πεί πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα) αλλά και για το καλό της κοινωνίας και είμαι  βέβαιος ότι δεν θα παρεξηγήσεις (εσύ τουλάχιστον) το ύφος της γραφής μου.

Καρναβάλι γαρ!

Ληξουρι 20 Φλεβαρη 2017

Βασίλης Ρουχωτάς