Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά πως η φετινή χρονιά ξεκίνησε και συνεχίζεται με τους χειρότερους όρους για τους αναπληρωτές! Χιλιάδες συνάδελφοι είναι με μια βαλίτσα στο χέρι, πίσω από ένα υπολογιστή για να δουν εάν και πότε θα έρθει η σειρά τους να εργαστούν για 4 ή 5 μήνες. Η ζωή τους είναι γεμάτη ανασφάλεια και άγχος για το αν θα έχουν δουλειά και του χρόνου. Χιλιάδες συνάδελφοί μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή απολυμένοι μετά τις περσινές Υπουργικές Αποφάσεις για τα ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία αλλά και τις αλλαγές σε Γυμνάσια και ΕΠΑΛ! Είχαν περικοπές μισθού λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών σε συνέχεια των αλλαγών του μισθολογίου. Έχουν μπροστά τους τις αλλαγές στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας, όπου θα χρειαστεί να δουλεύουν σε όποια δομή κρίνει ο ΟΑΕΔ για να μη χάσουν το επίδομα. 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!!
Όλες οι αλλαγές και τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν επιπτώσεις μόνο στους αναπληρωτές. Οι εξελίξεις αποτελούν πιλότο για την πορεία των δικαιωμάτων των μονίμων αλλά δένονται άμεσα με την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Χτυπάει κόκκινο ειδικά στην Ειδική Αγωγή, αφού το παιδί πριν προλάβει να αναπτύξει σχέση με τον εκπαιδευτικό, εκείνος πρέπει να απολυθεί!
Όλα αυτά δεν συμβαίνουν από λάθος. Δεν φταίει ο κακός Υπουργός!! Είναι πολιτικές και κατευθύνσεις της ΕΕ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Είναι μέσα στα προαπαιτούμενα του 3ου  Μνημονίου που μιλάει για εξορθολογισμό 2 δις. στην εκπαίδευση. Θέλουν εκπαιδευτικούς φθηνούς, ελαστικά εργαζόμενους, ελαστικά πληρωμένους και με ελαστικά δικαιώματα!
ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ: ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!!
Περίπου 23.000 συνάδελφοι αναπληρωτές εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία για να καλύψουν τις ανάγκες. Πάνω από 7 χρόνια έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Τέρμα με την αδιοριστία και την ελαστική εργασία. Η κυβέρνηση συστηματικά εξαπατά με τους δήθεν διορισμούς που εξαγγέλλει. Κοροϊδεύει όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση. Αντί για διορισμούς εξαφάνισε τα κενά. Θα ξανακάνει το ίδιο, θα κάνει και άλλες περικοπές. Για αυτούς προτεραιότητα είναι η πιστή εφαρμογή των μνημονίων, το τσάκισμα του λαού για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. 
Καλούμε σε ετοιμότητα όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές. Το  Υπουργείο Παιδείας με δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου ετοιμάζεται να ξαναπαίξει το παιχνίδι της διάσπασης, στήνει νέα «φάκα» μέσα από τη συζήτηση για τα κριτήρια διορισμού. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα φαγωθούν μεταξύ τους για τα κριτήρια διορισμών. Σε τίποτα δεν ωφελούν οι ομαδοποιήσεις, η ανθρωποφαγία, η λογική «ο σώζων εαυτόν σωθείτω».
Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση τώρα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συναδέλφους που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Από κοινού μαζί με τα σωματεία μας, τους μαθητές μας, τους γονείς να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για ένα σχολείο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ:
ü Καλεί όλους τους ελαστικά εργαζόμενους συναδέλφους να πλαισιώσουν την Επιτροπή Αναπληρωτών – Ωρομισθίων και Ελαστικά Απασχολούμενων που δημιουργεί στο πλαίσιο του σωματείου, μετά από σύσκεψη την Πέμπτη 16/2 ώρα 6 μμ στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου.
ü Καλεί όλο τον κλάδο στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ την Πέμπτη 16/2 ώρα 7 μμ στο  2ο ΓΕΛ Αργοστολίου.
ü Συμμετέχει στην Ημέρα Πανελλαδική Δράσης στις 23 Φλεβάρη, με παράσταση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας του Νομού (2 μμ), με αίτημα: «Μαζικοί – Μόνιμοι Διορισμοί στα Σχολεία, Κάλυψη των Σύγχρονων Μορφωτικών Αναγκών».
Εδώ και τώρα:
§  Επίδομα ανεργίας για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές για όλη την περίοδο της ανεργίας.
§  Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
§  Δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια και άδεια λοχείας με καθεστώς ίδιο με των μονίμων.
§  Δωρεάν σίτιση, μειωμένα εισιτήρια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επίδομα στέγασης σε όσους συναδέλφους εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
§  Επίδομα θέρμανσης.
Αργοστόλι 15/02/2017
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία