Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ «νεκραναστήθηκε» στην Κέρκυρα! Τα παλιά «συνεταιράκια» συνασπίζονται απέναντι στον Περιφερειάρχη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κέρκυρα, 20-2-2017
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αθλιότητα που διέπραξε γνωστός παράγοντας τοπικού τηλεοπτικού σταθμού σε βάρος του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, χαλκεύοντας τα γεγονότα και «κατασκευάζοντας» βίντεο ώστε να τον εμφανίσει ότι δήθεν υβρίζει τις Κερκυραίες και Κερκυραίους συμπατριώτες, είναι ήδη γνωστή και έχει πλήρως αποκαλυφθεί τόσο ως πρακτική όσο και ως σκοπιμότητα.

Η υιοθέτηση όμως αυτής της αθλιότητας από τις νομαρχιακές επιτροπές (;) της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η σπουδή των εκπροσώπων τους να επιτεθούν προσωπικά στον περιφερειάρχη με ανοίκειους χαρακτηρισμούς προκαλεί ασφαλώς ορισμένα σοβαρά ερωτηματικά:

Ποιο είναι άραγε το νήμα που συνδέει την συκοφαντική  «δημοσιογραφική» αθλιότητα, ενέργεια που αποτελεί αντικείμενο της δικαιοσύνης, με την πολιτική δράση των δυο αυτών κομμάτων;
Είναι γεγονός ότι το τρίγωνο της διαπλοκής : πολιτικοί-εργολάβοι-ΜΜΕ,  που λειτούργησε στην Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαετίες με τις διακυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει αφήσει την ξεχωριστή του σφραγίδα και στην Κέρκυρα.  Γι’ αυτό και η ταυτότητα μεθόδων και επιχειρημάτων γι’ αυτό και ο συγχρονισμός  της ανήθικης επίθεσης στον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή αρχή που στέκονται εμπόδιο στην συνέχιση της χρυσοφόρου διαπλοκής.

Από πού αντλούν  οι νομαρχιακές επιτροπές τις πληροφορίες τους σχετικά με τα προβλήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον σχεδιασμό που υλοποιείται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, τα έργα στην Κέρκυρα και την πορεία τους; Από τα χαλκεία της πληροφόρησης; Από άλλες «μυστικές» πηγές; 
Γιατί αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δυόμισι χρόνια τώρα δεν έχουν προσέλθει ποτέ στα γραφεία της ΠΙΝ για οποιαδήποτε ενημέρωση, δεν ζήτησαν ποτέ καμία πληροφορία έστω και τηλεφωνικά!

Αυτό λοιπόν είναι το …συγκινητικό τους ενδιαφέρον για τα προβλήματα και τις προοπτικές που υπάρχουν! Γι’ αυτό και ισοδυναμεί με πολιτική αγυρτεία  η με τόση ευκολία  εκτόξευση χαρακτηρισμών εναντίον του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής.

Γιατί αν ζητούσαν ενημέρωση οι εκπρόσωποι των δυο νομαρχιακών Κέρκυρας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν υπεύθυνα και με στοιχεία πως και γιατί κρίσιμα έργα υποδομής για την Κέρκυρα τους πολίτες της και την οικονομία της ξεκίνησαν πριν 15 η 10 έτη  και ενώ θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εντός 2-3 ετών βρίσκονται ακόμη ημιτελή και χρεωμένα!


Θυμίζει κάτι στους εκπροσώπους των δυο νομαρχιακών το έργο του θεάτρου Φοίνικας, το «οραματικό» σκάνδαλο του Λυρικού, το τουριστικό αγκυροβόλιο στην Σπηλιά, η παράκαμψη Αυλιωτών, η Εθνική Παλαιοκαστρίτσας, το λιμάνι των Οθωνών, τα «φοβερά» έργα στο Τεμπλόνι, το κτίριο του ψυχιατρικού νοσοκομείου, το τείχος του ΝΑΟΚ, τα φράγματα και ο κατάλογος αυτός δεν έχει τέλος!

«Δικοί» τους  ήταν οι περιφερειάρχες, οι νομάρχες, οι δήμαρχοι που τα κατάντησαν και τα παράτησαν έτσι. Για αυτό οι εκπρόσωποι των δυο νομαρχιακών μόνο απολογούμενοι μπορεί να είναι ενώπιον της τοπικής κοινωνίας και όχι τιμητές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Περιφερειάρχη. 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της επανεκκίνησης και ολοκλήρωσης των ημιτελών έργων που δημιούργησαν οι πολιτικές και οι διοικήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα το νέο ελπιδοφόρο έργο της ανάπτυξης των Ιονίων Νήσων με πλήρη εκμετάλλευση των διατιθέμενων πόρων.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκφράζει την λύπη της για τον πολιτικό κατήφορο των εκπροσώπων των νομαρχιακών επιτροπών Κέρκυρας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Την επόμενη φορά που θα θελήσουν να ασχοληθούν με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ,ας αποφύγουν τουλάχιστον να συρθούν  πίσω από τα λεγόμενα και τα γραφόμενα του χαλκείου της πληροφόρησης, αν δεν επιθυμούν να γίνονται καταγέλαστοι.
Αυτό το οφείλουν στα μέλη  και στους ψηφοφόρους των κομμάτων τους.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο οι υπηρεσίες της ΠΙΝ όσο και τα πολιτικά στελέχη της είναι στην διάθεση των νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων αυτών, αλλά και κάθε άλλου φορέα ή και μεμονωμένου πολίτη που θα επιζητήσει πλήρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση για θέματα της αρμοδιότητας της.