Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Ληξούρι



Με μεγαλειώδη κινητοποίηση όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας στην Παλική, στην επέτειο των τριών χρόνων από τους καταστροφικούς σεισμούς, διαδηλώθηκε η ανάγκη για σύγχρονες ασφαλείς σχολικές υποδομές. Μαθητές – γονείς και εκπαιδευτικοί διατράνωσαν την απόφασή τους να διεκδικήσουν επιδιορθώσεις των κίτρινων σχολείων με τον τελευταίο αντισεισμικό κανονισμό, νέο μηχανουργείο στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου και νέο σχολικό συγκρότημα στην Παλική.
Κόντρα στη λογική της «κανονικότητας» που δήθεν επανήλθε, στη διαίρεση και τον αποχαρακτηρισμό των σεισμοπλήκτων, στην δέσμευση των χρημάτων των κωδικών για τους σεισμόπληκτους, η εκπαιδευτική κοινότητα αποκάλυψε τη φενάκη των «γραφειοκρατικών διαδικασιών» που εφευρέθηκε για να σκεπάζει τις πολιτικές ευθύνες κυβερνήσεων – τοπικής διοίκησης.

Κάτω από το βάρος της κινητοποίησης ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ΦΕΚ που διευκολύνει τις αποκαταστάσεις, ενώ από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής δηλώθηκε ότι θα γίνει χωροθέτηση για νέο σχολικό συγκρότημα εκεί που στεγάζονται τα κοντέινερς του 2ου Δημοτικού.

Τις τοποθετήσεις ακολούθησε μαζική διαδήλωση στο Ληξούρι, ενώ στη συνέχεια υπήρξε ολιγόωρος αποκλεισμός του Δημαρχείου στο Ληξούρι.

Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί.

Ληξούρι 3/2/17

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος


Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία
Video: inkefalonia.gr