Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Για την παράσταση διαμαρτυρίας των αναπληρωτών σε ΔΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης και στο πορθμείο Αργοστόλι - Ληξούρι


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την παράσταση διαμαρτυρίας των αναπληρωτών σε ΔΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης
και στο πορθμείο Αργοστόλι - Ληξούρι
Η Επιτροπή Αναπληρωτών Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας, που συγκροτήθηκε με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης στις 16/2, από κοινού με το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) του Νομού.
Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης που είχε κεντρικό αίτημα «μόνιμοι μαζικοί διορισμοί στα σχολεία» καθώς και αιτήματα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας των ελαστικά απασχολούμενων στην εκπαίδευση. Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δ. Μαρκάτο προκειμένου να μεταφερθούν όσα ζητούν οι εκπαιδευτικοί σε κεντρικό διοικητικό και πολιτικό επίπεδο.  Με έμφαση ζητήθηκε να καταβάλλονται τα οδοιπορικά των συναδέλφων με βάση το σχολείο τοποθέτησης, το οποίο καταστρατηγείται, κάτι που αφορά και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα όσους ζουν μακριά από τις εστίες και τις οικογένειές τους. Επιπλέον, ζητήθηκε να γίνουν παρεμβάσεις από τη ΔΔΕ στα ζητήματα των υφιστάμενων κενών στο Νομό (14 περίπου πχ ΕΠΑΛ Αργοστολίου – νοσηλευτής, 12 ώρες ΠΕ3 ειδικής αγωγής για το τμήμα ένταξης στο Γυμνάσιο Ιθάκης κλπ), των εκπτώσεων σε καράβια – ΚΤΕΛ και αεροπλάνα και άλλα συναφή.
Ο κ. Μαρκάτος αναγνώρισε, για μια ακόμη φορά, την ύπαρξη κενών στα σχολεία και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα στους προϊσταμένους του αλλά και να συνδράμει όπου έχει τη δυνατότητα από το Νόμο. Για τα οδοιπορικά είπε ότι θα εξετάσει τα στοιχεία που του κατατέθηκαν και θα απαντήσει.
Στη συνέχεια, έγινε εξόρμηση με ανακοίνωση στο πορθμείο Αργοστόλι – Ληξούρι, όπου οι επιβάτες και το πλήρωμα ενημερώθηκαν ότι το κόστος μετακίνησης (5,60 ευρώ μόνο για την εν λόγω διαδρομή καθημερινά) αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις μεγάλες αποστάσεις και τις δυσκολίες μετακίνησης - ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες - και οι γενικότερες συνθήκες διαβίωσης, αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες για τη στελέχωση των σχολείων των νησιωτικών περιοχών. Οι ναυτιλιακές εταιρίες, παρά τις διαχρονικές παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ-ΚΙ, κωφεύουν συμβάλλοντας στην υποστελέχωση των σχολείων του Νομού.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ και η Επιτροπή Αναπληρωτών Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας δεσμεύονται στους συναδέλφους να επαγρυπνούν και να κλιμακώσουν πιο μαζικά και πιο συντονισμένα μαζί με τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και το υπόλοιπο δημόσιο.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Αργοστόλι 23/2/2017
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Ποταμιάνου Σοφία
Γεωργόπουλος Διονύσης