Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

«Διαβάσαμε τα λόγια και αναμένουμε τις πράξεις»


Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, των αντανακλαστικών της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τα δύο ζητήματα που είχαμε θέσει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας σχετικά με την ανάγκη διευθέτησης της πιάτσας των ΤΑΞΙ, καθώς και την ανάγκη σύνταξης και εφαρμογής κυκλοφοριακής μελέτης στο Αργοστόλι μετά τη λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος στο Φαραώ.
Ωστόσο, όσο αφορά το πρώτο ζήτημα, μας φαίνεται ακατανόητη η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου να «σπάσει» την πιάτσα των ΤΑΞΙ σε τρία μέρη! Αυτή η πρωτοφανής απόφαση είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων τόσο στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές του κλάδου, όσο και στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες μας με το αλαλούμ που θα προκύψει. Τέτοιου είδους αποφάσεις αναδεικνύουν την έλλειψη ικανότητας της Δημοτικής Αρχής να συνεκτιμήσει ορθά τα δεδομένα και να πάρει μία απόφαση προς το κοινό όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών της.
Παράλληλα, για το δεύτερο θέμα, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις επιφυλάξεις μας για τις προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου καθώς το θεωρούμε αρμόδιο να προωθεί αυτά του είδους τα ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά εκτιμούμε ότι απαιτείται μια ολοκληρωμένη μελέτη από ειδικούς που θα λαμβάνει υπ όψιν της και τις προτάσεις του Τ.Ε.Ε. επί του θέματος. Πέρα όμως απ’ τις τοποθετήσεις των ειδημόνων που όλοι οφείλουμε να ακούμε και να σεβόμαστε, είναι κοινή πεποίθηση σε όλους τους συμπολίτες μας ότι η κατάσταση με το ανύπαρκτο πεζοδρόμιο στην κάθοδο της οδού Α. Παπανδρέου (πρώην οδός Λάσης) οφείλει να περάσει στο παρελθόν. Κατά κύριο λόγο για τους μαθητές μας που πλέον χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση την εν λόγω οδό για τη διέλευσή τους προς το Αργοστόλι, αλλά και για τις ολοχρονικές ανάγκες της πόλης μας που πολύ περισσότερο το καλοκαίρι γίνονται επιτακτικές, καθώς οι επισκέπτες του νησιού μας ρισκάρουν τις ζωές τους προκειμένου να μεταβούν και να επιστρέψουν από τις φημισμένες μας παραλίες στη Λάση.
Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία το πέρασμα της Δημοτικής Αρχής από τις ανακοινώσεις στην πράξη της εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων. Μέχρι τότε δε θα εφησυχάσουμε ούτε στιγμή καθώς η ασφάλεια των παιδιών μας αλλά και των συμπολιτών μας γενικότερα είναι μία υπόθεση που μας αφορά όλους.
Αργοστόλι, 03/02/2017
Ο.Μ. Κραναίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.