Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: Οι προηγούμενες πολιτικές έφεραν τα έργα στην Κέρκυρα στο σημείο που είναι σήμερα, ημιτελή και τελματωμένα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ   Κέρκυρα, 11/2/2017
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr   
     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των επερωτήσεων στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και αναφορικά με το έργο στην παραλιακή της Γαρίτσας Κέρκυρας και το ΝΑΟΚ, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε:


«Το έργο της παραλιακής στην Γαρίτσα παραδόθηκε στη σημερινή Περιφερειακή Αρχή με μια σύμβαση που δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Υπήρχαν ελλείψεις και ένας εργολάβος που δεν ήθελε να προχωρήσει την εργολαβία. Την 1η Νοεμβρίου 2016 προχωρήσαμε σε νέα σύμβαση ύψους 2.082.750,57ευρώ για την ανακατασκευή του τοιχίου του ΝΑΟΚ και ορισμένων ζημιών που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά. 
Θα υπάρξει ακόμη μια σύμβαση, συμπληρωματική, στο 50% της αρχικής όπως ορίζει η νομοθεσία, ύψους 1.000.000 ευρώ περίπου για να καλύψουμε φθορές και ζημίες που σημειώθηκαν επιπλέον»

Στην παρούσα φάση ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε ότι «είμαστε τελείως έτοιμοι, έχουμε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας και προχωρούμε. Για άλλες ζημιές που θα παρουσιαστούν ενδεχομένως, υπάρχει συνεννόηση με τον ΟΛΚΕ να συμβάλλει οικονομικά» ενώ επεσήμανε ότι μόνο στην Κέρκυρα παρατηρείται το φαινόμενο έργα να μένουν ημιτελή, με ανεφάρμοστες μελέτες ή συμβάσεις εξαιτίας «προηγούμενων πολιτικών που έφεραν τα πράγματα στο σημείο που είναι σήμερα. Παρ’ όλα αυτά εμείς προχωρούμε, λύνουμε τα προβλήματα και ολοκληρώνουμε τα έργα».