Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Πέρασε 2-0 από το Ληξούρι και τον Εθνικό η Σάμη


Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι χθες το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, η Σάμη επικράτησε του Εθνικού Κεφαλονιάς με σκορ 2-0.

Η ομάδα του Β. Μιχαλάτου με μια καλή παρουσία, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του αγώνα βρέθηκε πλέον, μετά την ήττα των Φωκάτων από τα Διλινάτα στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α΄κατηγορίας.

Από την άλλη, αυτή του Νικόλα Κουρούκλη, με πολλές απουσίες στην σύνθεση της δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ήττα του Οδυσσέα στο τοπικό με την Πρόοδο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ακόμη, και όπως φαίνεται θα συνεχίσει, σε αγωνία σχετικά με την παραμονή της.
Στο πρώτο 45λεπτο το παιχνίδι έδειχνε ισορροπημένο και με κάποιες καλές στιγμές εκατέρωθεν. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, πέτυχαν δυο τέρματα και πήραν μια σημαντική νίκη, κυρίως ψυχολογίας, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης για τα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, με αντίπαλο τα Ομαλά.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι στο 20’ και για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Κ. Νικολοβιένης, μετά από κάθετη πάσα, θα βρεθεί απέναντι από τον Μοσχόπουλο, αλλά τελευταία στιγμή ο Χρ. Σιμωτάς με μια σωτήρια για την εστία του επέμβαση, θα απομακρύνει την μπάλα.
Άμεση ήταν η απάντηση των γηπεδούχων, αφού στο επόμενο λεπτό ο Μαρούλης θα πιάσει ένα μακρινό σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Καβαλιεράτου.
Στο 24’ ο νεαρός Καβαλιεράτος θα κάνει εντυπωσιακή απόκρουση στο δεξί «Γ» της εστίας του και θα διώξει την μπάλα κόρνερ στο δυνατό σουτ του Τορομάνι, λίγο έξω από την περιοχή.
Τελευταία φάση για το πρώτο μισό του αγώνα στο 44’, όταν στην ομαδική προσπάθεια των φιλοξενούμενων ο Θ. Νικολοβιένης, θα βρεθεί μόνος με τον Μοσχόπουλο, όμως το χλιαρό πλασέ που επιχειρεί καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Έτσι οι ομάδες θα ολοκληρώσουν το ημίχρονο ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 48’ ο Μπάμπης θα δοκιμάσει το δυνατό σουτ, αλλά θα δει την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από την εστία του Καβαλιεράτου.
Φάσεις ιδιαίτερες δεν είχαμε ώσπου στο 75’, οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν το προβάδισμα και θα πετύχουν το 0-1 με ένα όμορφο γκολ του Κ. Νικολοβιένη, ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά θα πλασάρει ιδανικά τον Μοσχόπουλο και θα στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, οι Σαμικοί θα είναι αυτοί που θα πετύχουν και το 0-2 και θα προσθέσουν «ζόρια» για τη συνέχεια στον Εθνικό.
Στο 85’ λοιπόν ο Ι. Αμούργης θα «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του, με ένα πολύ γρήγορα και έξυπνα εκτελεσμένο φάουλ, που βρήκε απροετοίμαστη την άμυνα των γηπεδούχων με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του Μοσχόπουλο για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Εθνικός θα συνεχίσει στην αβεβαιότητα, αφού από εδώ και πέρα κάθε αγώνας θα είναι ξεχωριστός για την Ληξουριώτικη ομάδα και οπωσδήποτε θα χρειαστεί τους απαραίτητους βαθμούς, ώστε να τελειώνει με την παραμονή του, στην παρθενική του παρουσία στην Α’ κατηγορία.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Γ. Μυρσίνια.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Μοσχόπουλος, Γαλανός, Κοντογιώργης, Σιμωτάς Χρ., Σιμωτάς Ι., Μαρούλης (89’ Σπυράτος), Ρεμούντης (85’ Σταθάτος), Γιακουμάτος, Τορομάνι, Κούτσης (46’ Παρίσης), Μπάμπης.
Σάμη:(Β. Μιχαλάτος), Καβαλιεράτος, Νικολοβιένης Θ., Μετάι (67’ Μιχαλάτος Ε.), Καππάτος, Βιτωράτος (86’ Βελισσαράτος), Μωραίτης Ν., Αμούργης Α., Νικολοβιένης Κ., Καλιβωκάς (52’ Αμούργης Ι.), Περιβολάρης, Μιχαλίτσης.