Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Α.Ο.Σάμης-Α.Ο. Διλινάτων 2-1

Σ' ένα πολύ δυνατό ( σε αθλητικά πλαίσια ) παιχνίδι,  στο Δημοτικό γήπεδο του Καραβομύλου, η ομάδα της Σάμης, αναδείχτηκε νικήτρια με 2-1, των πολύ καλής ομάδας των Διλινάτων, για το πρωτάθλημα Α' κατηγορίας Κεφαλονιάς.
Τα Διλινάτα στο πρώτο ημίχρονο, μπήκαν δυνατά, στο παιχνίδι, δεν μπόρεσαν όμως να αξιοποιήσουν την υπεροχή που είχαν στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, με αποτέλεσμα, στο 17ο λεπτό του αγώνα, να δεχτούν γκολ από τη Σάμη, ύστερα από γκέλα της μπάλας και σουτ του Θοδωρή Νικολοβιένη. Τα Διλινάτα δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν στο 28ο λεπτό με γκολ του Χασάι Κεβίν. Με αυτό το σκορ, οι δυο ομάδες, πήγαν στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σάμη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έχοντας τον έλεγχο και τη συντριπτική υπεροχή, έκανε τον 2-1 με τον Καλιβωκά Γεράσιμο στο 74ο λεπτό. Από εκεί και μετά...το παιχνίδι "πήρε φωτιά". Τα Διλινάτα πίεσαν για να ισοφαρίσουν, κάτι που δεν κατάφεραν και δυο λεπτά, πριν τη λήξη του αγώνα, η Σάμη χάνει κλασική ευκαιρία με τον Αμούργη Γιάννη, να κάνει το 3-1, (έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια). Πολύ καλή ομάδα τα Διλινάτα, με δυνατά παιδιά, δεν κατάφερε, όμως να νικήσει το πάθος για τη νίκη, των παικτών του Α.Ο.Σ. Μόλις ο διαιτητής, σφύριξε τη λήξη του αγώνα, παίχτες και προπονητής, ένα "κουβάρι", πανηγύρισαν έξαλα τη νίκη. Ο προπονητής της Σάμης, Βαγγέλης Μιχαλάτος, από την ένταση του αγώνα και τη σπουδαία νίκη, ( η Σάμη, είχε να νικήσει τα Διλινάτα, έξι χρόνια ), δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του!
Καλλίτερος παίκτης του αγώνα, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της Σάμης, Θοδωρής Νικολοβιένης, έκανε τα πάντα στο γήπεδο, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Κίτρινη κάρτα δέχτηκε, ο προπονητής των Διλινάτων, για διαμαρτυρία και είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, ( Θεώρησε εσφαλμένη διακοπή προσπάθειας της ομάδας του για γκολ, ως οφσάιντ).  Διαιτητής του αγώνα ο Δ.Ματιάτος. Δεν τα πήγε άσχημα, αν και προς το τέλος του αγώνα, λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού του Σούλα Ε., (έκοψε κανονική επίθεση του ΑΟΣ ως οφσάιντ), πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις της εξέδρας και κάποια νεύρα εντός αγωνιστικού χώρου. Εκεί φάνηκε πως χάνει τον έλεγχο του αγώνα, ο χρόνος που απέμενε για τη λήξη ήταν ελάχιστος και το παιχνίδι έληξε, χωρίς ¨παρατράγουδα¨. Δεύτερος Βοηθός η Ρηγοπούλου Δ. Ελέγχεται για τη φάση που διαμαρτυρήθηκε, ο προπονητής των Διλινάτων.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.
Σε επόμενη ανάρτηση, θα έχουμε πλούσιο φωτορεπορτάζ, από τον σημερινό αγώνα.
Τάσος Καβαλλιεράτος.