Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Συμμετοχή της Αδελφότητας στο "Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία"

Την Κυριακή 12 Μαρτίου η χορωδία και η Μαντολινάτα της Αδελφότητας συμμετείχαν στο "Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία" που πραγματοποίησε η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης.


Το Πολιτιστικό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης στην Αργυρούπολη γέμισε με παραδοσιακά ποτά και εδέσματα απ' όλα τα Επτάνησα. Σε κάθε ένα από τα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα των νησιών μας ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει επτανησιακές νοστιμιές που κερνούσαν αγόρια και κορίτσια με παραδοσιακές φορεσιές. Στο περίπτερο της Κεφαλονιάς οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κρασιά από τον Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας, Παραδοσιακά γλυκά από το Ζαχαροπλαστείο Κεφαλονιάς "Βοσκοπούλα", καθώς και μπύρα από τη Μικροζυθοποιϊα Κεφαλονιάς & Ιθάκης Kefalonian beer. Τοπικά ποτά, λικέρ, γευστικά γλυκά του κουταλιού καθώς και παραδοσιακά γλυκά από τοπικές ιθακήσεις επιχειρήσεις γέμιζαν το πλούσιο και αξιοζήλευτο περίπτερο της Ιθάκης.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε και παρουσίασε η κα Γεωργία Παράσχου, Υπεύθυνη «Caryatis Cultural Creations» & δημοσίων σχέσεων του συλλόγου «Ηγέχορος». Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη χορωδία και τη μαντολινάτα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά που υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Αλέκου Ζέρβα ενθουσίασε το κοινό τραγουδώντας Λαλούν τ αηδόνια, Οι μήνες, Μια βαρκούλα θ΄αρματώσω, Σ΄ένα παπόρο μέσα, Απόψε την κιθάρα μου και Γιαλό - γιαλό.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικά με τη γαστρονομική κουλτούρα των Επτανήσων από την συγγραφέα - λαογράφο και ερευνήτρια κα Έφη Γρηγοριάδου, τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας κ. Αναστάσιο Μπαλανίκα και την επιχειρηματία προώθησης παραδοσιακών προϊόντων κα Όλγα Μανολίτση.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος "Ηγέχορος" παρουσίασε χορούς από όλα τα Επτάνησα και μας παρέσυρε σε ένα όμορφο χορευτικό ταξίδι. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, συμπατριώτης μας, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην Πρόεδρο της Αδελφότητας κα Μαριολένη Νεοφύτου, η οποία εξήρε την πρωτοβουλία της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος και ιδίως της Προέδρου κας Ελένης Κονοφάου. Η κα Κονοφάου στο λόγο της τόνισε ότι αυτή η εκδήλωση είναι η αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα με σκοπό τη διάδοση της επτανησιακής κουλτούρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, της αυτοδιοίκησης και των αρχών των Επτανήσων καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών επτανησιακών συλλόγων. Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας.

Θερμά Συγχαρητήρια στην Ένωση Επτανησίων Ελλάδας για την πρωτοβουλία!

Για το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Χρύσα Κοκκόση

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων