Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Πολιτιστική Εστία Κεφαλονιάς : Ο κόσμος μας τίμησε ξανά με την παρουσία του.



Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο η 3η ανοικτή εκδήλωση της Πολιτιστικής Εστίας Κεφαλονιάς στο θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» που ήταν αφιερωμένη στη γυναίκα.
Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν οι ομιλήτριες που είχαν επιλεγεί και που τοποθετήθηκαν η κάθε μία ξεχωριστά από τη δική της οπτική γωνία. Παράλληλα, θετικές αντιδράσεις προκάλεσαν οι απαγγελίες ποιημάτων μαζί με την ταινία μικρού μήκους που διέτρεχε τις ομιλίες με σπάνιο φωτογραφικό υλικό γυναικείων κινητοποιήσεων. Τέλος, ο κόσμος ξεσηκώθηκε με το ζωντανό μουσικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει.
Θέλουμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε θερμά τις Αράβου Παπαδάτου Σοφία, Έρτσου Δήμητρα, Ποδηματά Διονυσία και Τζώνου Μαλαματή για τις μεστές, ενδιαφέρουσες και πηγαίες ομιλίες τους οι οποίες σε πολλές στιγμές κυριεύτηκαν απ’ το συναίσθημα. Επίσης ευχαριστούμε τις κυρίες Έλενα Βινιεράτου, Γιολάντα Μουρελάτου και Νίκη Μαζαράκη για τις εκφραστικές και απολαυστικές απαγγελίες τους στα ποιήματα που επέλεξαν. Την Κατερίνα Μπαλτσαβιά για το εξαιρετικό βίντεο που δημιούργησε με υλικό από τα τραγούδια και το βιβλίο του Ζάκη Κουνάδη. Ιδιαίτερη υποχρέωση και θαυμασμό αισθανόμαστε για την κυρία Ματίνα Παπαγεωργίου που μας χάρισε την ιδιαίτερα ταλαντούχα φωνή της, καθώς επίσης και για τον μαέστρο μας, τον κύριο Γρηγόρη Βαγγελάτο, που ξεδίπλωσε το μουσικό του ταλέντο συνοδεύοντας υποδειγματικά την τραγουδίστριά μας αλλά ερμηνεύοντας και ο ίδιος ένα τραγούδι της επιλογής του. Ευχόμαστε σε όλους να είναι πάντα καλά και ελπίζουμε να χάρηκαν τη συμμετοχή τους όσο κι εμείς τη φιλοξενία τους!
Οφείλουμε ακόμη να ευχαριστήσουμε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και συγκεκριμένα τον κ. Αλεβιζόπουλο, τον κ. Αθανασίου και τον κ. Σακαλή που ήταν μαζί μας και κάλυψαν την εκδήλωση μέσα από τη δική τους πένα και τη δική τους ματιά. Θερμές ευχαριστίες και σε όσους μας βοήθησαν να υλοποιήσουμε την εκδήλωση, ήγουν την ΚΕΔΗΚΕ και τον πρόεδρό της, κ. Α. Κωνσταντάκη, τον κ. Γ. Μαυρογιάννη για την τεχνική υποστήριξη καθώς επίσης και τους Γρηγόρη Σταμούλη(από το κρεοπαντοπωλείο Σταμούλης), Θεόφιλο Μιχαλάτο(από τα καταστήματα ΑΒ) και Ανδρέα Παντελιό(από το Μύθος Εστίασης) για τις χορηγίες τους που έκαναν ακόμη πιο πλούσια τη συλλογική κουζίνα που προσφέραμε στο τέλος του προγράμματος.
Περισσότερο απ’ όλους όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας τιμήσατε για μία ακόμη φορά με την παρουσία σας και που, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν αρκετά καθίσματα, παρακολουθήσατε όρθιοι και μέχρι τέλους την εκδήλωσή μας. Η υποστήριξή σας μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια αλλά και μεγάλη ευθύνη για τις επιλογές που είναι μπροστά μας…
Η ενασχόλησή μας με τον πολιτισμό θεωρούμε ότι δεν είναι μία εξαιρετική πολυτέλεια αλλά μία ανάγκη που μας αφορά όλους.
Αργοστόλι, 12/03/2017
Πολιτιστική Εστία Κεφαλονιάς
https://www.facebook.com/dialogos.diadrasi/?ref=bookmarks