Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση το Υπουργείο Παιδείας προωθεί τροπολογία που προβλέπει την έκδοση ΥΑ για τον καθορισμό κριτηρίων πρόσληψης εκπαιδευτικών

    Για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση το Υπουργείο Παιδείας προωθεί  τροπολογία που προβλέπει την έκδοση ΥΑ για τον καθορισμό κριτηρίων πρόσληψης εκπαιδευτικών, όπως προβλεπόταν και στο ν.4186/2013. Σε αντίθεση με τον προαναφερόμενο νόμο η συγκεκριμένη εξουσιοδότηση ορίζει το σαφές νομοθετικό πλαίσιο που θα κινηθεί η ΥΑ και είναι αυτό του πρόσφατα ψηφισθέντος ν.4415/2016. 


    Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι με τη προτεινόμενη ρύθμιση σκοπεύει στη διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ για τα επόμενα 2 σχολικά έτη. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει και δεν έρχεται σε αντίθεση με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης που αφορά την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση. 

    Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο μεγάλος αριθμός προσλήψεων σε όλες τις δομές ΕΑΕ και αυτό αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, ιδρύθηκαν:
531 Τμήματα Ένταξης στα γενικά σχολεία  
3 Ειδικά Νηπιαγωγεία,
9 Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, 
5 Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.  
9 Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια. 
  Ακόμα ιδρύθηκαν 12 Λυκειακές Τάξεις στα υπάρχοντα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια. 

    Αυτό δημιούργησε επιπλέον ανάγκες σε προσωπικό. Για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες, κατά το τρέχον σχολικό έτος, πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις άνω των 10.700 αναπληρωτών όλων των κλάδων. Οι αντίστοιχες προσλήψεις στην ΕΑΕ τα προηγούμενα χρόνια ήταν 6.308 το 2014-15 και 8.623 το 2015-16.

                                                     Αργοστόλι  31/03/2017

                                                      ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
                          ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ