Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Πολιτιστικά δρώμενα Κεφαλλήνων στην Αθήνα !

Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης (Πτυχιούχος ΤΕΙ - Αθήνας, Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων)

Το Σάββατο 11 Μαρτίου '17 στις 19:00  -παρότι ο καιρός δεν συνηγόρησε-  διεξήχθει με επιτυχία στο "Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς" (βλέπετε πηγή 1) η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του καταγόμενου από τα Κομιτάτα - Κεφαλληνίας, Πάνου Κ. Μιχελή με τίτλο "Πολέμου θύματα" (βλέπετε επισυναπτόμενο εξώφυλλο του έργου).

Πρόκειται για την 3η κατά σειρά ποιητική συλλογή του δημιουργού ο οποίος επιδιώκει μέσα από το συγκεκριμένο έργο να προβάλλει τα κακώς κείμενα που προκύπτουν από την διεξαγωγή ενός πολέμου και πόσο μάλλον τις επακόλουθες συνέπειές του για τον άμαχο πληθυσμό που "κλητεύεται" να επιφορτιστεί με άνισο τρόπο την συμμετοχή του σ' αυτόν. Ο δημιουργός δεν παραλείπει ωστόσο να αφήσει στον αναγνώστη 'κεινη την "χαραμάδα" ανθρωπιάς και ηθικής προς την κατάκτηση ενός ειρηνικότερου "αύριο" μέσα όμως από διαρκή ατομική & συλλογική προσπάθεια & αγώνα. 
Στην εκδήλωση μίλησαν κατά σειρά: o πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κώστας Καρούσος, οι ποιητές Χρίστος Σαββάκης & Γιώργος Αδαμίδης ενώ συντονίστρια του πάνελ ήταν η Χριστίνα Παπαδοπούλου. Ποίηματα του δημιουργού απήγγειλαν ο ποιητής Αλέξης Δάρας, η ηθοποιός Μέμη Αναστασοπούλου και η νομικός Άννα Βαγγελάτου. Πέραν των λοιπών καλεσμένων που δικαίως καμάρωσαν τον ποιητή ήσαν: οι γονείς του Κώστας & Χαριτούλα Μιχελή, η ηθοποιός Έφη Χατζούλη, ο υποστράτηγος (εα) Γιώργος Ευαγγελάτος, ο εκπαιδευτικός Σωτήρης Βλαχάβας, και φυσικά συμπατριώτες Κεφαλλήνες.
Στο β' μέρος της εκδήλωσης έγινε από τον Γεωλόγο & Ομηρικό ερευνητή Νικόλαο Καμπάνη μια άκρως πρωτότυπη αλλά πέραν του δέοντος μακροσκελή παρέμβαση με θέμα "Δημόδοκος, μιλώντας ο Όμηρος για το έργο του".
Η βραδυά ολοκληρώθηκε με αμεσότερη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρισταμένων, ιδιόχειρη υπογραφή βιβλίων από τον Πάνο Μιχελή, συνοδεία εδεσμάτων και καλού κρασιού με την ευχή να' ναι "καλοτάξιδο" το έργο του! 


(Στο μέσον ο Πάνος Μιχελής πλαισιωμένος από νεαρούς συγχωριανούς του στα Κομιτάτα, photo αρχείο Andreas Kolaitis) 


Πηγές: