Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ε.Α.Σ. : Διευκρινήσεις για τις πληρωμές Αγροτικού Πετρελαίου

 Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης διευκρινίζει ότι, με αφορμή ερωτήματα των ντόπιων Παραγωγών σχετικά με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) του πετρελαίου για αγροτική χρήση, σύμφωνα με γνωστοποίηση του Υπουργείου Οικονομικών  ολοκληρώθηκε η καταβολή στους δικαιούχους των οφειλόμενων ποσών για το β’ εξάμηνο του 2013 και ολόκληρο το 2014.

Συνολικά πιστώθηκαν πανελλαδικά 123 εκατομμύρια ευρώ, όμως το συνολικό καθαρό ποσό μετά τους συμψηφισμούς δεν ξεπερνά τα 47,5 εκατομμύρια ευρώ.  Οι συμψηφισμοί αφορούν οφειλές των δικαιούχων Παραγωγών  προς Ασφαλιστικούς φορείς και προς Εφορία σύμφωνα με το άρθρο 83 του ΝΔ356/74 (ΚΕΔΕ).  Επιπροσθέτως τονίζεται ότι δικαιούχοι Παραγωγοί οι οποίοι δεν είχαν οφειλές ή είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση, δεν έλαβαν χρήματα γιατί έγινε και σ’ αυτούς  παρακράτηση σύμφωνα με τον νόμο.
Για να είναι σίγουρος, όμως, ο κάθε ντόπιος Παραγωγός τι του κρατήθηκε, θα πρέπει είτε μόνος του είτε με τη βοήθεια του λογιστή του να το ψάξει μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης που προσφέρει το TAXIS.
Για περισσότερες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι Θιακο Κεφαλλονίτες Παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών  (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά (8:00 - 16:00) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι. 
Από τον  Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκη