Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Νίκη γοήτρου για την Πρόοδο 5-3 την κυπελλούχο Σάμη


Στον αγώνα της Ιθάκης, ανάμεσα στην τοπική Πρόοδο και την Σάμη, οι γηπεδούχοι πήραν σημαντική νίκη ψυχολογίας, αλλά και γοήτρου παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο.
Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι φάνηκε, ότι είχαν το μυαλό τους στο ματς της Τετάρτης με τον Πανηλειακό και σε συνδυασμό με τις πολλές απουσίες, δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι.

Φάσεις και γκολ.
Με το «καλημέρα» και συγκεκριμένα στο 7’, οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ σε 1-0 με το Μόσχο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κοντινή κεφαλιά.
Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν αμέσως όταν, στο 12’ και έπειτα από ωραία συνεργασία του Νικολοβιεννη Κ. με τον Νικολοβιεννη Θ., ο τελευταίος θα πλασάρει ιδανικά για την ισοφάριση και το 1-1.
Στο 22’ ο Καρανίκας θα δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια όπου θα αποφύγει και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων για το 2-1.
Το 3-1 θα έρθει στο 43’ έπειτα από τετ-α-τετ του Αρταβάνη που θα νικήσει τον Καβαλλιεράτο.
Αυτό θα είναι και το σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να πιέσουν, όμως και πάλι οι γηπεδούχοι θα σκοράρουν στην κόντρα. Συγκεκριμένα στο 63’ ο Τσίρος θα κάνει μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και εκεί θα βρεθεί ο Καρανίκας να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα της Σάμης για το 4-1.
Οι φιλοξενούμενοι θα πιέσουν ξανά και θα καταφέρουν να μειώσουν αρχικά σου 75’ με τον Κ. Νικολοβιεννη, πετυχαίνοντας το 4-2, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ίδιος παίχτης θα κάνει το 4-3 με πολύ ωραίο διαγώνιο συρτό σουτ, δίνοντας ελπίδες στους φιλοξενούμενους.
Την «χαριστική βολή» θα δώσει και πάλι ο Καρανίκας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 79’ γράφοντας το τελικό 5-3.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τον κ. Δ. Ματιάτο και κα Κ. Βλάχου.
Οι συνθέσεις
Πρόοδος:(Β. Πρεβεζιάνος), Κασσιανός, Τσίγκος, Τσίρος, Τσιντήλας Τ., Μόσχος, Shyti (Βασιλάκης), Βλασσόπουλος, Κωστόπουλος (Γρίβας), Haidari (Hyka), Αρταβάνης, Καρανίκας.
Σάμη:(Β. Μιχαλάτος), Καβαλλιεράτος (Φλαμιάτος), Παπαδημάτος, Νικολοβιένης Θ., Δρακάτος, Καππάτος, Βιτωράτος (Καβαλλιεράτος Γ.) Μετάϊ, Νικολοβιένης Κ., Καλλιβωκάς, Περιβολάρης, Μινέτος (Μιχαλάτος)
Φώτο από τον αγώνα ΕΔΩ