Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ «ΔΑΦΝΗ» ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ «ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΝΗΣΙΩΝ» ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ



Μετά από πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, η ΠΙΝ συμμετέχει στο δίκτυο αειφόρων Νησιών «ΔΑΦΝΗ» και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, προσυπέγραψε στις 28 Μαρτίου την διακήρυξη των «έξυπνων Νησιών» (smart islands) στις Βρυξέλλες, σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο.  

Την ΠΙΝ εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος υπέγραψε την προαναφερόμενη διακήρυξη αφ’ ενός και είχε σχετικές επαφές  με Ευρωβουλευτές και άλλα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφ’ ετέρου. 
Ως προς το θέμα αυτό, το δίκτυο αειφόρων Νησιών «ΔΑΦΝΗ», εξέδωσε το παρακάτω  δελτίο τύπου. 

                                                                     Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                                        ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
                                                                          ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ


Κατά την υπογραφή της διακήρυξης ο Αντ/χης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής ΠΙΝ κ. Σπύρος Γαλιατσάτος πλαισιωμένος από δεξιά από τον Αντ/χη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη και από αριστερά από το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.



ο Αντ/χης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής ΠΙΝ κ. Σπύρος Γαλιατσάτος με το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση και άλλους εκπροσώπους του δικτύου ΔΑΦΝΗ. Διακρίνονται επίσης η κ. Αλεξάνδρα Ούστογλου, νομική σύμβουλος της ΠΕΔΙΝ καθώς και  ο κ. Ανδρέας Ζαπάντης, Διευθυντής ΠΕΔΙΝ.