Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Μαθησιακές Δυσκολίες – Αίτια-Συμπτώματα-Αντιμετώπιση Μαθησιακές Δυσκολίες & Ξένες Γλώσσες

ΞΕΝΕΣ  ΓΛΩΣΣΕΣ  ΑΛΦΑ

Βλαχάτα – Κεφαλονιά

Τηλ.  26710-31780

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Αγαπητοί  γονείς,

   Την Δευτέρα 8 Μαΐου στις 6μ.μ. θα έχουμε την τιμή να υποδεχτούμε στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΑΛΦΑ στα Βλαχάτα την Ειδική Παιδαγωγό Κα Ειρήνη Φλωράτου, η οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας να έρθει στο χώρο μας και να δώσει μία διάλεξη για τους γονείς με θέμα:

Μαθησιακές Δυσκολίες – Αίτια-Συμπτώματα-Αντιμετώπιση
Μαθησιακές Δυσκολίες & Ξένες Γλώσσες

            Στη διάλεξη θα προσδιοριστεί η έννοια των μαθησιακών δυσκολιών. Πιο συγκεκριμένα θα αναφερθούν τα αίτια που το παιδί σχολικής ηλικίας εμφανίζει μαθησιακές δυσκολίες. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τα κύρια συμπτώματα που θα παρατηρήσει ο γονέας στο παιδί του στον τομέα της ανάγνωσης,  της γραφής, της ορθογραφίας και των μαθηματικών, τα οποία θα τον υποψιάσουν για πιθανές μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και οι ψυχολογικές προεκτάσεις που έχουν οι μαθησιακές δυσκολίες στο παιδί. Κατόπιν θα παρουσιαστούν τρόποι αντιμετώπισης και θα γίνει λόγος για την εκμάθηση ξένων γλωσσών από παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Μετά την ομιλία η Κα Φλωράτου θα απαντήσει στις δικές σας ερωτήσεις, τις οποίες μπορείτε να έχετε γράψει εκ των προτέρων ανώνυμα. Σε περίπτωση που σας δημιουργηθούν ερωτήματα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, θα έχετε τη δυνατότητα να τα καταγράψετε επί τόπου.

   Η ομιλία αφορά ενήλικους γι’ αυτό παρακαλούμε να προσέλθετε χωρίς τα παιδιά.

   Η παρουσία σας θα ενθαρρύνει την προσπάθειά μας να σας προσφέρουμε μία πολυδιάστατη ενημέρωση σε ό,τι  αφορά το παιδί.

  Παρακαλούμε θερμά να δηλώσετε την συμμετοχή σας είτε αυτοπροσώπως είτε στο 26710-31780 μέχρι την Τετάρτη 3 Μαΐου, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

                                                                  Ευχαριστούμε

                                                                         Χαρίδημος Φουρναράκης

                                                                   Μαρία Φραγκάτου – Πελεκάνου