Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής εναντίον φοιτητή

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής εναντίον φοιτητή,
επιβεβαιώνει το χαρακτήρα της ως εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση από ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής εναντίον φοιτητή και τον ξυλοδαρμό του. Το συγκεκριμένο κρούσμα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα και αφορούν τη συνεχιζόμενη εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής.

Ακόμα μια φορά φανερώνεται ο χαρακτήρας αυτής της οργάνωσης και ο βρώμικος ρόλος της! Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί πιστά τους εκμεταλλευτές του εργατικού και λαϊκού μόχθου, τους κεφαλαιοκράτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβους, βιομήχανους, εφοπλιστές. Δεκάδες είναι οι παρεμβάσεις της μέσα στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων τους, ταυτόχρονα με την «εξωκοινοβουλευτική» εγκληματική δράση ενάντια σε αγωνιστές - συνδικαλιστές και ταξικά σωματεία, σε φτωχούς και ταλαιπωρημένους μετανάστες - πρόσφυγες, με τη λειτουργία δουλεμπορικών γραφείων για να προσφέρουν φτηνή εργατική δύναμη στους μεγαλοεργοδότες. Είναι τα τσιράκια του συστήματος! Είναι δολοφόνοι, ακριβώς γιατί είναι ναζιστές και ρατσιστές. Γιατί αποτελούν την πιο ακραία, βάρβαρη και εγκληματική έκφραση του απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος που τους τρέφει ως δύναμη κρούσης κατά του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ως κατασταλτική δύναμη απέναντι στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, απέναντι στο ριζοσπαστικό προσανατολισμό τους.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να καταδικάσουμε τη συνεχιζόμενη εγκληματική δράση της εν λόγω οργάνωσης. Είναι ώρα να βγει συμπέρασμα για το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτή καθώς και στις δυνάμεις, στις αντιλήψεις και στις πρακτικές, που, καλλιεργώντας την ανοχή στο όνομα ότι είναι «κοινοβουλευτικά εκλεγμένο κόμμα», τη λογική των «δύο άκρων» ή βάζοντας εμπόδια στη δράση μέσα στα σχολεία υπέρ της ιστορικής αλήθειας και του δίκιου, συμβάλλουν στο να σπέρνει το φασιστικό και ρατσιστικό της δηλητήριο. Ας προβληματιστούμε για το τι αντικειμενικά εξυπηρετούν οι δυνάμεις που πρωτοστατούν στην επιχείρηση να πεταχτούν έξω από τα σχολεία τα ταξικά σωματεία των εκπαιδευτικών, όπως θέλει η Χρυσή Αυγή, που δρουν για να μην έχουν γραφεία και επαφή με τους μαθητές, στο όνομα του «να μη δηλητηριάζονται οι μαθητές από την πολιτική – συνδικαλιστική δράση». Ας κρίνουμε, τέλος, πόσο όσοι δρουν για να τσακιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα μέσα στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς μπορούν να εμφανίζονται ως υπέρμαχοι και αρωγοί του αντιφασιστικού αγώνα.
Χρειάζεται οι εκπαιδευτικοί να πρωτοστατήσουμε στην αποκάλυψη του ρόλου της Χρυσής Αυγής μέσα στα σχολεία, να συμβάλλουμε καθοριστικά ώστε να απομονωθεί στη συνείδηση κάθε νέου και νέας! Να συνειδητοποιηθεί η σχέση ανάμεσα σε αυτούς τους εγκληματίες - υπηρέτες των εκμεταλλευτών και του συστήματός τους που γεννά τη φτώχεια, τη δυστυχία, τον πόλεμο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο κοινός αγώνας μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που οργανώθηκε μέσα στα σχολεία με πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα, οι αποφασιστικές παρεμβάσεις ενάντια στην συστηματική επιχείρηση τρομοκράτησης και απειλών από τους φασίστες, η ενίσχυση της πολιτικής αποκάλυψης του φασισμού – ναζισμού στις σχολικές γιορτές από τους συναδέλφους, δείχνουν τη δύναμη που έχει το οργανωμένο κίνημα για να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δεσμεύεται να μην κάνει ούτε βήμα πίσω.
Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας.
Αργοστόλι 07/04/2017
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία