Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση ΤΕ ΚΚΕ για πρόσφυγες

Σήμερα στο Αργοστόλι οδηγήθηκε, από το λιμενικό σώμα, σκάφος με 48 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και 13 παιδιά, που εξέπεμψε σήμα κινδύνου ανοιχτά της Κεφαλονιάς. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι οδηγούν στην προσφυγιά ανθρώπους και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενεργό συμμετοχή στο έγκλημα, μαζί με ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ.

Η ΤΕ του ΚΚΕ παρενέβη στην τοπική διοίκηση (Περιφερειακή και Δημοτική) ώστε να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για όσο διάστημα παραμείνουν στο νησί μας. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει κρατική χρηματοδότηση για να καλύπτονται αυτές οι ανάγκες (άμεσα ή μέσω της τοπικής διοίκησης), τη στιγμή που εκατομμύρια μοιράζονται στις ΜΚΟ.
Η ΤΕ του ΚΚΕ απαιτεί την απευθείας, ασφαλή μεταφορά των προσφύγων στη χώρα που επιθυμούν, με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα. Τέλος, καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς του Νομού να είναι σε επαγρύπνηση για τις εξελίξεις και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.
Αργοστόλι 15/4/2017