Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Δρακουλόγκωνας: «Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι,χαρά και τιμή μας» να φιλοξενήσουμε μετανάστες.

Πενήντα περίπου μετανάστες. μεταξύ των οποίων 13 παιδιά και 14 γυναίκες που ξεκίνησαν απο Καλαμάτα για Ιταλία, έφτασαν σήμερα στο νησίμας ( Αργοστόλι ), ύστερα  από "SOS" που εξέπεμψαν  οι ίδιοι.


Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες-Λιμενικό, Αστυνομία, Γ. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς με τον Διοικητή κ.Βιβλάκη και τις παιδιάτρους κ.κ Δαναλάτου Δ/ντρια Παιδιατρικής και Γεωργοπούλου, το ΕΚΑΒ και οι Σαμαρείτες, ήταν εκεί για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Τον γενικό συντονισμό της όλης προσπάθειας, είχε ο Αντιεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Παναγής Δρακουλόγκωνας.
Ο Ίδιος μιλώντας στον διαδικτυακό ιστότοπο Kefalonitikanea.gr. τόνισε. «Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, είναι εξοργιστικό αυτό που γράφουν. Υπάρχουν πρόσφυγες, υπάρχουν ικέτες, υπάρχουν ναυαγοί... άνθρωποι λαθραίοι δεν υπάρχουν. Εμείς με χαρά και τιμή να τους φιλοξενήσουμε»
Οι μετανάστες φιλοξενούνται στο κτήριο του Α' Συστήματος προσκόπων Αργοστολίου. Την υποδομή της φιλοξενίας και τη σίτιση των μεταναστών, έχει αναλάβει, η Αντιπεριφέρεια Kεφαλονιάς και Ιθάκης. Συγκινητική, είναι η προσφορά των επαγγελματιών του Αργοστολίου, σε τρόφιμα και άλλα χρήσιμα αναλώσιμα, για τους ξεριζωμένους αυτούς ανθρώπους.
Τάσος Καβαλλιεράτος.
Πληροφορίες από Kefaloniapress.gr και Kefalonitikanea.gr 
Φωτο του Σπύρου Σακαλή,από το Kefaloniapress.gr