Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Δελτίο Τύπου

Η νέα κατ’ αρχήν συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών αποτελεί μια ακόμη δυσμενέστατη εξέλιξη για τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα  και έρχεται ως συνέχεια όλων των προηγούμενων μνημονιακών πολιτικών που στοχοποιούν και υπονομεύουν τα κοινωνικά – ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να αγγίξουν τα 4 δις ευρώ για την περίοδο 2019-2020 και στο σύνολό τους θα θίξουν τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα τα οποία οι μνημονιακές πολιτικές τα έχουν μετατρέψει σε πειραματόζωα μιας βάρβαρης πολιτικής που οδηγεί την χώρα και τον λαό στην υποτέλεια, την φτώχεια, την εξαθλίωση και την κοινωνική περιθωριοποίηση.
Η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για πολλοστή φορά ψευδολογεί και επιχειρεί με την μέθοδο της εξαπάτησης να αποπροσανατολίσει τον λαό και να εξωραΐσει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής και των μέτρων που συναποφασίζει με το κουαρτέτο.
Γίνεται όμως περισσότερο από ποτέ φανερό ότι υπηρετεί τις πολιτικές του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών ελίτ του ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού και για άλλη μια φορά ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα εξόντωσης του λαού.
Η νέα συμφωνία – λαιμητόμος περιλαμβάνει μέτρα 4 δις ευρώ τα οποία θα αφαιρέσει από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και αυτά κατανέμονται στο 1% του ΑΕΠ από την περικοπή των συντάξεων για το 2019 και επίσης 1% από την μείωση του αφορολόγητου το 2020, το οποίο πλέον κατέρχεται στα 5636 ευρώ και αναμένεται να θίξει ακόμη και όσους έχουν εισόδημα ή σύνταξη της τάξης των 450 ευρώ μεικτά!!!
Την ίδια στιγμή το μεγάλο κεφάλαιο εξακολουθεί να παραμένει στο απυρόβλητο, να αυξάνει τα κέρδη και να παραμένει ασύδοτο!
Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε μόλις χθες (10/4/2017) μελέτη του ICAP για το 2015 από τα οποία προκύπτει ότι υπήρξε εντυπωσιακή άνοδος της κερδοφορίας των επιχειρήσεων η οποία εκτινάχθηκε το 2015 στα 2,1 δις ευρώ έναντι 196 εκατομμύρια ευρώ το 2014!!!
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα που συναποφάσισαν κυβέρνηση - κουαρτέτο αποδείχνει ότι κοινός στόχος είναι τα λαϊκά εισοδήματα και οι κοινωνικές – ασφαλιστικές και εργασιακές τους κατακτήσεις. Πρόκειται με άλλα λόγια για μια αδυσώπητη και σκληρή ταξική πολιτική που παίρνει από τους εργαζόμενους και δίνει απλόχερα στο μεγάλο κεφάλαιο νέα προνόμια στην επιχειρηματική του δράση.
Στις συνθήκες αυτές που διαμορφώνονται επιβάλλεται, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, το εργατικό κίνημα, τα λαϊκά στρώματα οργανωμένα, συντονισμένα να δώσουν την αγωνιστική τους απάντηση με πολύμορφους αγώνες που άμεσα πρέπει να αναπτυχθούν σε όλη την χώρα.
Η αγωνιστική αδράνεια των συνδικάτων, η αναμονή και ο παροπλισμός του κινήματος αντικειμενικά αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και διευκολύνουν τα μέγιστα να υλοποιήσει το νέο σκληρό αντεργατικό και αντιλαϊκό πακέτο μέτρων.
Τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούνται να πάρουν πρωτοβουλίες για μια μεγάλη αγωνιστική και απεργιακή δράση να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στην συσπείρωση, στην ενότητα, στον μαζικό – αγωνιστικό και ταξικό προσανατολισμό των αγώνων.
Καμιά καθυστέρηση, καμιά αναβολή, καμιά αυταπάτη! Οργανώνουμε την πάλη μας για να μην περάσουν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα με προκήρυξη Πανεργατικής – Πανελλαδικής απεργίας και κλιμάκωση με πολύμορφες καθημερινές κινητοποιήσεις.     

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ