Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΕΚΘΕΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡ. ΣΧΟΛ. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2016-2017


Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού Αργοστολίου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκδήλωση Έκθεσης-Παρουσίασης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 και ώρα 8.30 π.μ.- 13.30 μ.μ., για τα Σχολεία της Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη στο Αργοστόλι.

O θεσμός των Σχολικών Δραστηριοτήτων προάγει και υποστηρίζει Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων. Τα οφέλη της εφαρμογής των Προγραμμάτων στους μαθητές είναι απτά, καθώς προωθούν νέες αντιλήψεις και διδακτικές προσεγγίσεις, όπως η μαθητοκεντρική και συνεργατική μάθηση, η βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση, η διεπιστημονική προσέγγιση και η διαθεματικότητα. Tα Προγράμματα αυτά έχουν ως στόχο την αλλαγή πεποιθήσεων, την καλλιέργεια θετικών στάσεων, τη δημιουργική και ελεύθερη έκφραση και παράλληλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αυτογνωσίας και την καλλιέργεια δεξιοτήτων αναζήτησης πληροφοριών και αυτοπληροφόρησης.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών που υλοποίησαν τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων κατά το Σχολικό Έτος 2016-17 και θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση Παρουσίασης των Προγραμμάτων.
Οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων
ΚΕΣΥΠ Αργοστολίου ΔΔΕ Κεφαλληνίας
Δημήτριος Ζαβιτσιάνος-Κατερίνα Πετρούτσου Ευαγγελία Σκιαδαρέση