Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Καλώς το 4ο μνημόνιο...

Στασινόπουλος Γεώργιος
Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού
&   Επικοινωνίας
Π.Ο. Ιονίων Νήσων
Νέας Δημοκρατίας  

Ποιος το περίμενε. Οι άνθρωποι που υπόσχονταν να σκίσουν τα μνημόνια και να εξαλείψουν το χρέος , να υπογράφουν το δεύτερο ΚΑΤΑ ΔΙΚΟ τους μνημόνιο και να μην έχουν πάρει ουδεμία σαφή υπόσχεση, έστω προφορική , για το χρέος. Είναι πράγματι απίστευτο αυτό που συμβαίνει και είναι δεδομένο ότι τώρα θα ξεκινήσουν το παραμύθιασμα στον κόσμο που τους ψήφισε. 
Ήδη ξεκίνησαν την διανομή σανό νέας εσοδείας.

Τους θυμόμαστε  που θα έδιναν  την 13η σύνταξη τώρα κόβουν και την 12η. 
Αυτοί που μάχονταν για το «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ» ανοιχτά τα μαγαζιά, υπογράφουν ανοικτά κάθε Κυριακή. 
Αυτοί που δήλωναν πως θα παραιτηθούν αν πέσει το αφορολόγητο κάτω από τις 9.800, υπέγραψαν αφορολόγητο ως τα 5800. Δηλαδή εισόδημα 500 ευρώ το μήνα θα φορολογείται με 22%. 
Δεν χρειάζεται ίσως να γράψουμε, μόνο να κλάψουμε. Πρέπει όμως να αντιληφθούμε την πραγματικότητα.
Ναι μεν είναι σκληρά, αλλά είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.
 Όλοι θυμόμαστε τις διαδηλώσεις στα νησιά μας, με τις διάφορες «πρωτοβουλίες πολιτών» για το Νοσοκομείο, το αεροδρόμιο, τα ΤΕΙ, τους αγανακτισμένους, και τα λαϊκά δικαστήρια στις πλατείες.  Σήμερα μουγγάθηκαν  όλοι, βάζουν την ΜΟΜΑ να στήνει στρατιωτικές γέφυρες αντί να υλοποιήσουν εγκεκριμένες μελέτες, έχουν οδηγήσει τα νησιά μας στα τάρταρα χωρίς νέα έργα αφού απο την ανικανότητά τους τα απένταξαν,  αλλά και χωρίς να συντηρούνται τα παλιά. 
Παρακολουθούμε τον υπουργό Υγείας κ. Πολάκη να έχει περιοδεύων χειρουργικό θίασο. 
Και το κυριότερο το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, αποτελεί τον μοναδικό νέο φόρο που σχεδιάζει από την πρώτη αξιολόγηση να επιβάλει η κυβέρνηση το 2018. Περιλαμβάνεται στο νέο αναθεωρημένο μνημόνιο και όμως ο πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα ισχύσει όταν μιλάει με ανθρώπους του τουρισμού. 
Τα ήξεις αφίξεις του πρωθυπουργού, μπορεί να λειτουργούν στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς, δεν βοηθούν ωστόσο τον προγραμματισμό ενός βιώσιμου επιχειρηματία.
Χαθήκανε, διοριστήκανε, τακτοποιηθήκανε, ποιός ξέρει να μας πει. Οι υπόλοιποι εδώ  είμαστε. Που προσπαθούσαμε να πούμε την αλήθεια και μας έβριζαν σκαιότατα. Τι δεν ακούσαμε στην παντοκρατορία τους.Τι αήθεις χαρακτηρισμούς. 
Τώρα; Τώρα κρύβονται στα υπουργικά γραφεία και στα σκοτάδια τους. Το φως πάντα τους πείραζε. Τώρα ετοιμάζονται για την θετική πατριωτική ψήφο. 
Υπουργός Σταύρος Κοντονής; Ναι σε όλα ... και θα μπει στο υπουργικό αυτοκίνητο. Το κακό δεν είναι που τα ψηφίζουν. Όχι βέβαια . Είναι  ότι τα ψηφίζουν , ενώ δεν τα πιστεύουν. Είναι ότι  τα ψηφίζουν για να σώσουν την εκλογή τους όσο μπορούν. Τραβάνε τον χρόνο μπας και συμβεί το θαύμα. Για σκεφτείτε πόσοι από αυτούς θα ξαναβγούν βουλευτές ... Πέρασαν το Πάσχα στα χωριά τους και στις πόλεις τους. Και ανήμερα την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ με τις διαδηλώσεις να περνούν από το Χίλτον, το ίδιο απόγευμα προς το βράδυ, υπέγραψαν την συμφωνία που μισούν. Την συμφωνία που είναι αντίθετη με το DNA τους. 
Δεν συμφωνούμε αλλά υπογράφουμε.
 Είναι  ντροπή να μας λένε ως αντίμετρο θετικό τα σχολικά συσσίτια στα παιδιά μας στο έτος   2020. Είναι αστείο να θεωρούν αυτό τον ευτελισμό αντίμετρο. Θα έπρεπε να κατεβάζουν το κεφάλι κάτω από ντροπή και να μην μας λένε «σου έκοψα κι άλλο τη σύνταξη, σου μείωσα το αφορολόγητο, αλλά θα ταίσω το παιδάκι στο δημοτικό»..
Είναι άραγε συνένοχοι ή βλάκες;