Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Την προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου, προϋπ. 600.000€ στο Νοσοκομείο Κέρκυρας υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων


Παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβου Κακαβίτσα, μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος και στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε σήμερα την προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου 64 τομών, προϋπολογισμού 600.000€ στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων και έχει καταληκτική ημερομηνία 31/12/2018.


Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, ο κ. Κακαβίτσας ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι βρίσκεται ήδη στο Νοσοκομείο ο καρδιολογικός υπερηχογράφος, ο οποίος μετά τις τελικές διευθετήσεις που απομένουν, αναμένεται να λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα, ενώ στο στάδιο της συμβασιοποίησης βρίσκεται και το έργο της προμήθειας μαστογράφου. Και τα δύο αυτά σημαντικά μηχανήματα χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Επιπλέον ο Διοικητής του Νοσοκομείου ζήτησε από τον Περιφερειάρχη τη σύμφωνη γνώμη του για την προμήθεια σειράς άλλων ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων (υπέρηχοι, αναβατόριο υπέρβαρων, εξοπλισμός για την Οφθαλμολογική Κλινική κλπ) μέσω ΕΣΠΑ.

Ο κ. Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας (άδεια σκοπιμότητας, τεχνικά δελτία, προδιαγραφές, προσφορές, εγκρίσεις) προκειμένου να μην υπάρξει κώλυμα στην ομαλή δρομολόγηση των προμηθειών αυτών.


Τέλος, τη σύσκεψη απασχόλησε και η συζήτηση για το κτίριο στην οδό Μουστοξύδου (ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου), το οποίο χρειάζεται σειρά εγγράφων και αδειοδοτήσεων, από πλευράς Υπουργείου Υγείας και Νοσοκομείου Κέρκυρας, προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

“Εμείς θα σας στηρίξουμε σε ότι χρειάζεστε, αρκεί να καθορίσετε την σκοπιμότητα και τη χρήση του έργου, ώστε να προσαρμόσουμε τα στοιχεία και να προχωρήσουμε” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, υποδεικνύοντας ότι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί από πλευράς Ιδρύματος είναι εκείνη της ανασύνταξης του φακέλου του έργου, ο οποίος παρουσιάζει ελλείψεις.
“Τροποποιήστε τη μελέτη, συλλέξτε τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και στοιχεία ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να τροποποιήσουμε το πρόγραμμα για να εντάξουμε το έργο”, δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ταχύτατων ρυθμών στις διαδικασίες.    


Συνάντηση με τον Διοικητή Φοίβο Κακαβίτσα και μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου για κρίσιμα ζητήματα του Ιδρύματος