Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Να ανοίξει ξανά το ηλεκτρονικό σύστημα (ΟΠΣΥΔ) για τους αναπληρωτές Να προσμετρηθεί ολόκληρη η προϋπηρεσία των συναδέλφων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επιβεβαιώνει με τη σειρά του (μετά και από άλλες ΕΛΜΕ αλλά και από το ΔΣ της ΟΛΜΕ) πως υπήρξαν προβλήματα στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συναδέλφων αναπληρωτών, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα σχετικά με τις ημερομηνίες κατάθεσης των αιτήσεων για την πρόσληψή τους για το σχολικό έτος 2017-18.
Τα χρονικά περιθώρια που δόθηκαν προκειμένου να συμπληρώσουν αίτηση πρόσληψης οι συνάδελφοι αναπληρωτές (13/4 – 28/4), ήταν ασφυκτικά. Θυμίζουμε ότι τα σχολεία έκλεισαν για τις διακοπές του Πάσχα στις 8/4 και άνοιξαν στις 24/4. Εκατοντάδες συνάδελφοι που βρίσκονταν σε απομακρυσμένες περιοχές ή που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή που είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας (δύο τουλάχιστον περιπτώσεις στην Κεφαλονιά), δεν μπόρεσαν να κάνουν αίτηση και αποκλείστηκαν από τους πίνακες των αναπληρωτών. Ουσιαστικά, καταδικάστηκαν στην ανεργία για την επόμενη σχολική χρονιά.
Επίσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επαναλαμβάνει και πάλι πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται εξ αιτίας του γεγονότος ότι με το κλείσιμο του συστήματος ΟΠΣΥΔ δεν είναι δυνατή η προσμέτρηση ολόκληρης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται κατά το φετινό σχολικό έτος (δεν προσμετράται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών μετά τις 29 Απριλίου). Ιδιαίτερα πλήττονται οι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί αργά μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά (πχ για τις ανάγκες της Ενισχυτικής Διδασκαλίας). Η αδικία που δημιουργείται είναι μεγάλη. Έρχεται ως σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της χρόνιας αδιοριστίας, των απολύσεων και της συνεχόμενης ανασφάλειας που βιώνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με ευθύνης της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Απαιτούμε από το Υπουργείο:
·       να αποκαταστήσει άμεσα τις αδικίες,
·       να ανοίξει ξανά το ηλεκτρονικό σύστημα (ΟΠΣΥΔ) ώστε να δεχτεί και τις αιτήσεις όσων έχασαν την προθεσμία υποβολής, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών.
·       να προσμετρηθεί ολόκληρη η προϋπηρεσία των αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται κατά το φετινό σχολικό έτος
Καλούμε όσους έχουν πρόβλημα να επικοινωνήσουν με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών του σωματείου, στο τηλέφωνο 6973311722 (Αντρέας Καργόπουλος).
Αργοστόλι 30/05/2017
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία