Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Να μην μείνει συνάδελφος που να μην ενημερωθεί για τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις που αποφάσισαν! ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!


Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία κρίνει παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων που γίνεται από το 2014 και παράνομη την πληρωμή για όλο αυτό το χρονικό διάστημα των μισθών, απαιτώντας την επιστροφή τους (!) πετάει στο δρόμο χιλιάδες συναδέλφους η σύμβαση των οποίων έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017, αποτελεί ταφόπλακα για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Συνειδητά δεν έδινε λύση όλο το προηγούμενο διάστημα με τη μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου. Συνειδητά κορόιδευε τους συναδέλφους με δηλώσεις και πολιτικές φιέστες για τη μονιμοποίησή τους. Συνειδητά επέτρεπε σε δημάρχους να έχουν απλήρωτους χιλιάδες συναδέλφους ή να μην ανανεώνουν τις συμβάσεις τους με αποτέλεσμα να διεκδικούν την πληρωμή και ανανέωσή τους στις δικαστικές αίθουσες.

Γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση ότι η απόλυση των χιλιάδων συναδέλφων θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, των κοιμητηρίων σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας, βορά στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν έχει καμία υπόσταση η δικαιολογία που προβάλει ότι δεν μπορεί να νομοθετήσει τρόπο για την μονιμοποίηση των συναδέλφων. Αν ήθελε να νομοθετούσε τη κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Ο σχεδιασμός της για ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι έχει αφήσει ανέγγιχτη την νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού. Την καλούμε έστω και τώρα να καταργήσει τη συγκεκριμένη νομοθεσία!

Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ που παίζει τέλεια το ρόλο της διάσπασης των εργαζομένων σε βολεμένους και εξαθλιωμένους,  δημόσιους υπαλλήλους και ανέργους, κατηγορώντας τους μεν για τη κατάσταση των δε, για να εξυπηρετήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στους οποίους θέλει και αυτή να εκχωρήσει τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι συμβασιούχοι. Θυμίζουμε ότι Δήμαρχοι της, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δήμαρχο Αμαρουσίου, που έχει ήδη πάρει απόφαση ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού, δηλώνουν ξεκάθαρα πως θα προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις. Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που παραμένουν στη δουλειά με τον δικό τους αγώνα, τους χαλάνε τα σχέδια.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι να ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου!

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ό,τι κερδίσαμε συναδέλφισσες και συνάδελφοι το κερδίσαμε με τον αγώνα μας! Δεν μας το χάρισε κανείς! Με τις κινητοποιήσεις μας στα Δημοτικά Συμβούλια, στα Δημαρχεία, στα υπουργεία, τις μεγάλες πανελλαδικές μας απεργιακές συγκεντρώσεις! Με μπροστάρηδες τις ταξικές δυνάμεις και αγώνα που ενώνει όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, για το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ! Να μην τσιμπήσουμε το δόλωμα του κλίματος εφησυχασμού που καλλιέργησε συνειδητά η κυβέρνηση με δηλώσεις για μονιμοποίηση, για να διασπάσει τον αγώνα μας, να μην ενωθούμε με τους συναδέλφους που παρέμεναν απλήρωτοι ή απολυμένοι, ώστε με λιγότερη δύναμη τώρα να αποτελειώσει και τους υπόλοιπους.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ! ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Από κοντά και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες τις ΠΟΕ – ΟΤΑ που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και μετατρέπουν την υπόθεση σε νομικό ζήτημα, διαδίδοντας στους χώρους δουλειάς ότι η καλή κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα (!) που η ίδια δημιούργησε.

ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΠΛΑΤΗ! ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ! ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ.

Καλούμε όλους του συμβασιούχους στις καθημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων στη Τοπική Διοίκηση σε όλη την Ελλάδα! Μετά τη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΜΑΗ και τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργατικών κέντρων, των συνδικάτων, των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, απέναντι στο σύνολο των πολιτικών κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου που γεννάει τις απολύσεις, τις ελαστικές μορφές εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους μισθούς πείνας και τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, το μέλλον που σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς.

Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα τις ανατρέψουμε!

Αργοστόλι 17-5-17