Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Σχετικά με την καταψήφιση από την ΑΚΕ, του ψηφίσματος για τον αγώνα των ριζοσπαστών



Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΛΜΕ-ΚΙ), ενημερώνει τους συναδέλφους και όλο το λαό του Νομού αλλά και των Ιονίων Νήσων για τα εξής:


Με πρωτοβουλία μας, ενόψει της 153ης επετείου από την Ένωση των Επτανήσων, ήρθε στο ΔΣ προς συζήτηση ψήφισμα απόδοσης τιμής στους ριζοσπάστες αγωνιστές με γενικό τίτλο – πλαίσιο «τιμούμε το ριζοσπαστικό κίνημα, συνεχίζουμε τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση». Το ψήφισμα στάλθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προς δημοσίευση, όπως αποφασίστηκε από το ΔΣ. Ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να κρίνει αν το περιεχόμενο του ψηφίσματος προσφέρει ή όχι πλευρές που αποκαθιστούν ή υπογραμμίζουν την ιστορική πραγματικότητα, κύρια ως προς το κοινωνικό περιεχόμενο του αγώνα των ριζοσπαστών, ως προς τα περί «εθνικής ομοψυχίας» αλλά και ως προς τα αδικαίωτα ιδανικά.
Ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών (ΑΚΕ), του ψηφοδέλτιου που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αρχαιρεσίες για ΔΣ ΕΛΜΕ-ΚΙ, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση: «Δεν συμφωνώ με την ανακοίνωση γιατί διαφωνώ με την Ένωση. Πιστεύω ότι έπρεπε να είμαστε ανεξάρτητο κράτος τα Επτάνησα». Κατόπιν αυτού το ψήφισμα υπερψηφίστηκε μόνο από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, ενώ η ΑΚΕ ψήφισε ΚΑΤΑ.
Παραθέτουμε τα γεγονότα χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αργοστόλι 18/5/2017

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ (Γεωργόπουλος Διονύσης, Μαντζουράτος Δημήτρης, Μεμελετζόγλου Ελένη, Πεντογάλου Διονυσία, Ποταμιάνου Σοφία)