Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Σύστημα επίβλεψης και εντοπισμού πυρκαγιών “Γλαύκα”.



Η Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου,παρουσίασε το δικτυακό σύστημα επίβλεψης και εντοπισμού πυρκαγιών “Γλαύκα” . Πρόκειται για μια προσπάθεια εθελοντών που με τη χρήση τεχνολογίας, αναβαθμίζει την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Βουλευτής κ. Αφρ. Θεοπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχξς κ. Π. Δρακουλόγκωνας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μάκης Αλυσανδράτος.


Η Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου, ιδρύθηκε το 2000 με αφορμή την ανάγκη για οργανωμένη, μεθοδική, αποτελεσματική και πειθαρχημένη παρουσία απλών πολιτών, που ούτως ή άλλως συμμετείχαν έως τότε αυτόνομα, σε κάθε έκτακτο περιστατικό. Σκοπό της έχει την προστασία των πολιτών, της περιουσίας τους και του περιβάλλοντος.

Από το 2001 αποτελεί μέλος του Εθνικού Συστήματος Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας. Δραστηριοποιείται κυρίως στα όρια του Δημοτικού Διαμερίσματος Πυλάρου αλλά και στο υπόλοιπο νησί αν κληθεί.

Τομείς δράσης της: Περιπολίες πυρασφάλειας, άμεση επέμβαση, αντιμετώπιση και αποκατάσταση φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές, πλημμύρες, έντονα καιρικά φαινόμενα, σεισμοί, κατολισθήσεις, τεχνολογικά ατυχήματα), δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί δασών και ακτών, πρώτες βοήθειες και αποκατάσταση οδοστρώματος σε τροχαία ατυχήματα, εκπαιδεύσεις μελών και από κοινού, περιβαλλοντικές δράσεις με σχολεία και άλλους φορείς.

Η παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο της Ομάδας τον Λάμπρο Τζαννη και την παρέμβαση του Μάρκου Κοτσιλίνη με ομιλία κατάθεσης ψυχής όπως λένε σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν η Εθελοντική Ομάδα είναι ένα “παιδί” του όπως είπε, μιας και ιδρύθηκε στα χρόνια που ήταν Δήμαρχος Πυλάρου.


ΠΗΓΗ