Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων ταξίδεψε στην Ισλανδία.



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γυμνασίου Μεσοβουνίων με Λυκειακές τάξεις στο Ρέυκιαβικ στα  πλαίσια του προγράμματος Erasmus με τίτλο  ‘Reporters without frontiers’.

Από τις 24 μέχρι τις 28 Απριλίου 2017 πραγματοποίθηκε η δεύτερη κινητικότητα μαθητών και καθηγητών στο Σχολικό Συγκρότημα Fjölbrautaskólinn í Breiðholti στο Ρευκιαβικ (Ισλανδία). To σχολείο προσφέρει ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προγράμματα και έχει επίσης τμήμα Καλών Τεχνών και Φωτογραφίας.




Από το σχολείο μας μετακινήθηκαν τρεις μαθητές Γυμνασίου,  δύο μαθητές Λυκείου και τρεις καθηγητές. Για μία ακόμη φορά οι Έλληνες μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες με συμμαθητές τους από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Ισπανίας, Γαλλίας, Ισλανδίας και Γερμανίας.  Τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν κάλυψαν τα εξής θέματα: πρόσφυγες, περιβάλλον και ενέργεια, περιβάλλον και τουρισμός, υγεία και ποιότητα φαγητού, καπιταλισμός και λιτότητα.

Οι μαθητές συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού, επισκέφτηκαν εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας με γεωθερμία και πήραν συνέντευξη από εκπρόσωπό του, συνομίλησαν με εκπρόσωπο ΜΚΟ με την ονομασία Landvernd για το περιβάλλον, επισκέφτηκαν θερμοκήπιο που λειτουργεί με γεωθερμία και πραγματοποίησαν συνέντευξη και τέλος πήγαν στο Κοινοβούλιο όπου τους δέχτηκε η βουλευτής Birgitta Jonsdottir.

Η Ισλανδική ομάδα είχε διοργανώσει για εμάς επίσκεψη στα Νησιά Vestman , στο ηφαίστειο Eldfell και στους καταράχτες Seljalandsfoss.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από τους Ισλανδούς συμμαθητές τους καθώς μέρος του project αποτελεί η μελέτη της ζωής στις οικογένειες και η ανάπτυξη δεσμών φιλίας.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης στην Κεφαλονιά που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2018.

Η συντονίστρια του προγράμματος

Ελένη Σαμοϊλη




 ΠΗΓΗ