Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ε.Α.Σ. : Τέλος Επιτηδεύματος βάσει Κοινοτήτων προ «Καποδίστρια»

                                                                                Δελτίο   Τύπου                                                                         Αργοστόλι 31.5.2017
Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τους υπόχρεους φορολογούμενους ντόπιους Παραγωγούς ότι, με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων παρέχονται διευκρινήσεις σχετικά με την επιβολή Τέλους Επιτηδεύματος σε χωριά με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων.

Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός της Κοινότητας (ή αντίστοιχα του Δήμου) και όχι του κάθε Οικισμού ξεχωριστά που υπαγόταν ο Αγρότης  ή ο Επαγγελματίας, ως είχαν πριν την εφαρμογή του σχεδίου «Καποδίστριας», θα εξετάζεται προκειμένου για την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος, που κυμαίνεται μεταξύ 500 - 650 ευρώ.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μόνον, που η Φορολογική Διοίκηση δεν διαθέτει στοιχεία για την ορθή επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, τότε οι υπόχρεοι φορολογούμενοι, εφόσον διαπιστώσουν λάθος, υποβάλλουν στη Δ.Ο.Υ. αίτηση για νέα εκκαθάριση, έτσι ώστε να ελεγχθούν τα πραγματικά περιστατικά.
Για περισσότερες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι Κεφαλλονίτες και Θιακοί Αγρότες - Παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων Αγροτικών Επιδοτήσεων  που λειτουργεί καθημερινά (8:00 - 16:00) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ., λεωφόρος Αντώνη Τρίτση 1,  στο Αργοστόλι.
Από τον  Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκη