Σάββατο 27 Μαΐου 2017

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε για το καφενείο της Καμπάνας απ’ την παράταξη του κ. Παρίση»

Πάγια τακτική για όσους δεν έχουν ουσιαστική απάντηση σε ένα θέμα και θέλουν να αποφύγουν την αντιπαράθεση είναι η αλλαγή θέματος, η παράβλεψη των γεγονότων και τα παραπλανητικά ερωτήματα. Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε η Δημοτική Αρχή του κ. Παρίση να απαντήσει σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για την τοπική κοινωνία μας, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά δεν έχει καμία ανησυχία που με την απόφασή της κάποια παιδιά κλείστηκαν στα σπίτια τους.

                Εφτά χρόνια μετά την ανάληψη της διαχείρισης του Δήμου μας από την παράταξη του κ. Παρίση, και ακόμη ακούμε δικαιολογίες του τύπου «παραλάβαμε καμένη γη»! Πόσα χρόνια δηλαδή χρειάζονται για να μπει επιτέλους η «τάξη» που ευαγγελίζεστε; Μέχρι πότε θα δικαιολογείστε με βάση τα πεπραγμένα των προηγούμενων δημοτικών αρχών; Φταίνε οι προηγούμενες αρχές που μέσα σε εφτά χρόνια δεν κατορθώσατε την εξυγίανση του καφενείου της Καμπάνας και τη κερδοφόρο λειτουργία του;  Φταίνε οι προηγούμενες αρχές που πολιτεύεστε στη βάση του επιχειρείν χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία; Η αλήθεια είναι πως η δική σας πολιτική επιλογή έφερε το κλείσιμο του καφενείου της καμπάνας και την πιστώνεστε αποκλειστικά και μόνο εσείς στο βιογραφικό σας ως δημοτική παράταξη.
                Πέρα όμως απ’ το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δε λέει «κουβέντα για το πάπλωμα», ανοίγει μία άλλη συζήτηση στην οποία είναι προκαταβολικά ηττημένη! Κάνει το λάθος δηλαδή να βάζει θέμα για τα χρήματα που λαμβάνει απ’ το κράτος σήμερα, σε σχέση με τις εποχές του «αδελφού» Χρυσοχοϊδη, τη στιγμή που απ’ το 2011 μέχρι και το 2014 που η ΝΔ ήταν κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ, οι κρατικές επιχορηγήσεις συνεχώς έφθιναν και είχαν φτάσει μέχρι και τα 7.107.366,10€(2013). Το 2015 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τους ΑΝ.ΕΛ. η κρατική επιχορήγηση πήγε στα 9.451.488,14€ και την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2016, έφτασε τα 10.426.368,88€ με τα οποία υπήρξε ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΗ στα προϋπολογισθέντα έσοδα καθώς αυτά είχαν υπολογιστεί στα 10.009.666,04! Αυτό σημαίνει ότι το 2015(επί Τσίπρα) υπήρξε μία αύξηση της τάξης του 26,77% στα έσοδα που είχε ο Δήμος σε σχέση με το 2014(επί Σαμαρά), ενώ παράλληλα η μεταβολή από το 2014 στο 2016 ήταν της τάξης του +39,85%! Αυτοί είναι οι αδιάσειστοι αριθμοί, και χωρίς να αναφέρουμε τα 5 εκατομμύρια € της Περιφέρειας Αττικής, τις δύο έκτακτες επιχορηγήσεις μέσα στο Μάιο και άλλους πόρους, αλλά παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή Παρίση νοσταλγεί τον «αδελφό» Χρυσοχοϊδη και τον πακτωλό χρημάτων της ουτοπίας!
                Αφήστε λοιπόν την εμπάθειά σας προς τη Βουλευτή των νησιών μας – της οποίας το έργο αναγνωρίζουν όλοι οι Θιακοκεφαλονίτες και γι’ αυτό θα την εκλέξουν εκ νέου να τους αντιπροσωπεύσει στη νέα ΒτΕ που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές του 2019 – και βοηθήστε τους συμπολίτες μας να έχουν μία καλύτερη καθημερινότητα. Αυτή είναι η αποστολή της τοπικής αυτοδιοίκησης που απ’ το 2010 μέχρι σήμερα αποτυγχάνει να υπηρετηθεί στο νησί μας.
Αργοστόλι 27/05/2017
Ο.Μ. Κραναίας - Ν.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.